Нови фитнес уреди допълват спортната визия на парк „Бачиново”

Обособява се и фитнес зона на открито в благоевградския квартал „Грамада”

FitnesBachinovoОткрита фитнес зала ще радва жителите на квартал „Грамада” в Благоевград от днес. Обособеното пространство се намира в началото на квартала, между блоковете „Орбита”. За тонус, добро здраве и тяло благоевградчани тренират в парк „Бачиново”, парк „Даме Груев”, парк „Еленово”. Предстои облагородяването и на други части от града. Любителите на спорта от квартал „Грамада” вече ще имат и свое място за тренировки. Те ще могат да използват тренажор за гребане, мултифункционален тренажор за стречинг, велоаргометър и скрепер. Кростренажор и мултифункционален тренажор-лежанка за коремни и гръдни преси ще поддържат формата на всички, желаещи да спортуват на открито. Уредите могат да се използват за работа върху почти всички мускулни групи. Ще служат и за сухи тренировки по гребане, кардио тренировки, разтягане и развитие на тялото, подобряване на кръвообращението, укрепване на ставите и други полезни за здравето упражнения.
Три нови фитнес уреда бяха монтирани тази сутрин в края на езерото и ще допълват съществуващите в парк „Бачиново”, които вече се превърнаха в приятно и полезно занимание за малки и големи жители и гости на града, избрали да поддържат здравето и тялото си сред природата. Новите фитнес уреди включват единичен тренажор за гребане-лодка, тренажор за стречинг и мултифункционален тренажор-лежанка за коремни и гръдни преси.

Целта е професионални спортисти и непрофесионалисти да съчетават полезното с приятното – поддържане на здраво тяло, отдих сред природата и подходящи за тренировки уреди, които обграждат цялото езеро. Всяка сутрин десетки любители на спорта, освен да тичат по алеята, се спират и за да направят и своите упражнения за различни мускулни групи на уредите.

Това е поредната стъпка на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов за облагородяването на парк „Бачиново”, кварталите в града, за равния достъп на жителите и гостите и продължаване политиката за „Спортен Благоевград”.

 FitnesBachinovo-3 FitnesBachinovo-4 FitnesBachinovo-5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене