Ариф Моллов: Мисля да пробвам в някой ТВ-формат!

Здравей, Ариф, разкажи ни малко повече за себе си.

– Здравейте! Казвам се Ариф Моллов на 17г. от село Филипово. Уча в НХГ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ гр.Благоевград с профил ,,Музика‘‘ – специалност ,,Народно пеене‘‘. От тази година съм ученик в гимназията. Преди това учех в Банско , но по стечение на обстоятелствата и огромното ми желание да се занимавам с музика се наложи да сменя училището си. Трябваше да държа много изпити, ако не се лъжа, мисля, че бяха 17, но това не ме спря, защото музиката за мене е всичко! Нали знаете – има ли желание, има и начин! Също така от тази година съм и танцьор в ДЮФА ,,Пиринска китка‘‘- Благоевград.

Чувстваш ли се в свои води в новото училище и в ансамбъла, след като направи важната крачката от селото към големия град?

– За мене музиката е едно голямо богатство, това е начин да изразиш себе си! Без музика природата не е така красива, клубовете не са така вълнуващи, дори филмите не са така интересни . Музиката обединява, разведрява, свързва човек с истинската му същност. Музиката- това съм аз! В нея се потапям, преоткривам се и се вдъхновявам от нея. Това е нещо, без което мисля, че вече не можем да съществуваме. Тук е моментът да благодаря и на моя прекрасен учител по народно пеене Георги Асенов за това, че ми помага да развивам гласа си, за това че винаги намира време за мене и никога не ми е отказал да ми помогне. В днешно време са малко момчетата, които се изявяват в певческото изкуство и то във фолклорната област, затова аз съм един щастливец. Още от малък се запалих по музиката, обичах да излизам на сцени и да се изявявам, както е и сега. А танците… Те са пък моята магия. За мене ден без танци е изгубен ден. Танците ни учат на последователност, обогатяват ни с толкова много, чрез тях виждаме нещата по много фин и красив начин. Чрез тях ние се чувстваме живи, щастливи, игриви. Танцът е начин на живот. Когато танцуваш, имаш всичко и не ти трябва повече.Танцьорите, с които прекарвам времето си, са ми като семейство и не се нуждая от нищо друго. През времето, в което съм в залата, не мисля за нищо друго освен за мига. Забравям за всякакви проблеми и задачи и единственото, от което се нуждая, е да танцувам и да споделям емоциите си с хората около мен. Само един човек, който е танцувал може да ме разбере.

Какви са творческите ти успехи през последните години?

– След като се преместих в НХГ, участията ми се увеличиха. Започнах да печеля награди и намерих много нови приятели. Като цяло все хубави неща ми се случват. Участвах в много концерти и конкурси през годината – певчески и танцови. : – Национален конкурс за млади таланти ,,Изкуството, като мечта и мечтите в изкуството‘‘- Благоевград , където взех поощрителна награда- вокално изкуство; – XVти Юбилеен Национален музикално-фолклорен конкурс ,,Орфеево изворче‘‘ – Калофер; – Iви Международен фолклорен фестивал ,,Сапарева баня-2015‘‘ ,където спечелих 3то място –диплом и бронзов медал. Също така тази година бях удостоен с грамота и медал за принос към народното читалищно дело по повод 1 март – Ден на любителското творчество – гр.Банско. Пожънахме много успехи и с колегите от ансамбъла. Участвахме в Националния конкурс ,,Млади таланти‘‘ 2015 София, където бяхме сред първенците. Тази година на 05.06.2015г. отбелязахме и 50 години ,,Пиринска китка‘‘- един голям и незабравим концерт. За мене беше истинско удоволствие да бъда част от него. Като цяло се чувствам най-добре, когато съм на сцена. Има още куп други концерти, в които участвах, но са твърде много за изреждане. Обичам много и да рисувам – печелил съм много конкурси. Казвали са ми, че съм истински човек на изкуството, за което аз много се радвам! С нетърпение очаквам предстоящите концерти, на които ще се явявам.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Arif

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене