Вирус тръшна 4-г. дете от Симитли, приеха го посред нощ в инфекциозно

линейка4-годишно момиченце от Симитли е прието посред нощ по спешност в инфекциозно отделение на благоевградската болница. Детето се оплаквало от силни болки в корема, придружени с повръщане и разстройство и висока температура. През деня момиченцето било добре, но в късните часове на деня започнало обилно да повръща, повалено от инфекция.

Майката потърсила лекарска помощ, предвид опасността от дехидратация на организма, детето е транспортирано до благоевградската болница. След направените изследвания е установено, че и показателите в кръвните изследвания се влошават, консултирано е с инфекционист и е прието за лечение под активно лекарско наблюдение.

41-годишна зъболекарка от София също потърси лекарска помощ в МБАЛ – Благоевград, след като получила стомашно-чревни оплаквания по време на почивка в Банско. По нейно настояване е освободена от болницата и заминала да се лекува в столицата.

Още петима пациенти с оплакавния от повръщане и разстройство са обслужени за 12 часа от дежурните екипи в Благоевград.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене