Без категория

Любопитен казус в съда: Осъждана за измама бизнес дама поиска да си смени фамилията

съд благоевград

Дупнишката бизнес дама Сашка Гальова, бивша собс­твеничка на санитарен мага­зин за пособия за инвалиди, която бе осъдена преди око­ло 2 месеца за това, че е из­мамила 3-ма болни от общи­на Бобошево, пак влезе в съда, но този път с изненадва­щото искане да й бъде сме­нено името. Сашка Гальова е поискала от Дупнишкия ра­йонен съд да смени фамил­ното си име Гальова на Граховска, което е фамилното име на нейния дядо. В мол­бата си до съда тя изтъкнала, че дядо й бил известен тър­говец и подпомагал изграж­дането на училища в Дупни­ца. Мотивът й бил, че е по- известна с фамилията на дядо си Граховска, отколко­то като Гальова.

Съдът категорично отказал смяната на фамилното име на Гальова с мотива, че тя е из­вършила престъпление, за което е наказана от съда. След като смени фамилията си, има вероятност да извър­ши и други престъпления и ще бъде трудно за наказател­ните органи да установят ис­тинската й самоличност.

Тя бе взела по 780 лева от 3-ма души, за да им дос­тави колела и акумулатори за инвалидни колички, но „заб­равила“ за поръчката. Осъде­на бе на 6 месеца условно.

Сашка Гальова затвори санитарния магазин, нами­ращ се на улица „Солун“, зад Съдебната палата в Дупница, след разкритата измама.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене