Перверзник блудствал с 9-годишно момченце от социален дом

77954-632x358

Непълнолетен перверзник бе изправен пред съда заради блудство с 9-годишно момченце в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи в Пещера. Гаврата се случила на 7 април, когато той притиснал детето и го изнасилил. За да го застави да се подчини, използвал сила и заплахи. Заявил му, че ако не стои мирно и вика, ще го пребие. Смъкнал дрехите му и блудствал с него, пише „Марица“.

Подсъдимият е роден в Стара Загора, български гражданин е, с начално образование. До момента не е осъждан. Преценката на магистратите е, че макар и непълнолетен, е разбирал добре значението на извършеното престъпление и е можел да ръководи постъпките си. Въпреки това на първа инстанция присъдата е доста снизходителна – една година пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, подписи по два пъти в седмицата и периодични срещи с пробационен служител.

По чл. 157 от Наказателния кодекс предвиденото за това наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода. Но тъй като насилникът е непълнолетен, законът дава по-леки наказания. „Нямам какво да кажа и не искам да говоря с вас“, троснато отсече директорката на социалното заведение Ваня Горанова-Вранчева. От Дирекцията за социално подпомагане в Пазарджик обясниха, че към момента на престъплението са взети незабавни мерки по Закона за закрила на детето. Извършителят е преместен в друга социална институция извън Пазарджишка област. И с него, и с жертвата работят психолози с цел да бъдат предпазени от тежки психически травми. В самия център пък е въведен по-строг контрол.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене