Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“

С 285 човека на час тръгна подписката срещу орязаните пари на Благоевград, в първия ден се подписаха над 2000 души

Над 2000 души положиха подписи в първия ден от подписката срещу орязването на държавните средства за развитието на Благоевград. Момчетата и момичетата, които приканват гражданите да дадат своя вот за бъдещето на Благоевград, изчислиха, че всеки 1 час се подписват по 285 човека.

Тримата изпокарали се свещеници от Дупница на килимчето пред патриарх Неофит, отец Благой доведе жена си да му пази страх

Епархийският съвет на Софийската света митрополия изслуша свещениците от Дупнишка духовна околия и излезе с решение, което ще предложи на патриарх Неофит.

Това заяви за вестник „Вяра” протосингел Ангел веднага след заседанието, проведено вчера в администрацията на епархията.

Четирима свещеници от Дупнишко се явиха на заседанието на епархийския съвет на Софийската митрополия вчера.

ОбС – Перник прие орязан с 6 млн. лв. бюджет, гласуваха заплата на кметицата Янакиева над 2000 лв.

Пернишкият Общински съвет, ръководен от председателя Владислав Караилиев, прие бюджет, чиято рамка е с 6 млн. лева по-малка от предложената в докладната записка на кметицата Росица Янакиева. 54 874 105 лв. бе нейното предложение общо от държавния бюджет и местни приходи. Предвидените пари от местни приходи са 33 157 215 лева, а приходите за делегираните от държавата дейности – 21 716 890 лв.

Нов кабинет по безопасност на движението отвори врати в Благоевградската професионална гимназия с директор инж. Асен Давидков

Нов кабинет по безопасност на движението отвори врати в Благоевградската професионална гимназия с директор инж. Асен Давидков. Възпитаниците на новата професионална гимназия ще имат възможността да работят с 10 нови таблета, които са със специален софтуер за обучение и проверката на знанията по безопасност на движението по пътищата.

Политическите противници в Дупница ГЕРБ срещу БСП и ЛИДЕР извадиха два дневни реда за днешното заседание, няма кандидати за председателския пост 

С два дневни реда е днешното извънредно заседание на Общинския съвет в Дупница, инициирано от две групи – на ГЕРБ и БСП и ЛИДЕР, съобщи юристът на общината Милен Попов. Засега няма кандидатури за председател на местния парламент. След като бившият шеф на парламента Ивайло Константинов подаде оставка, днес местният орган за самоуправление за трети пореден път ще започне, а вероятно и завърши сесията си с временен председател.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене