Арестуваха симитличанин със 140 мастербокса контрабандни цигари край град Рила

цигари

140 мастербокса, или 70 000 къса контрабандни цигари Marble, хванаха полицаи между град Рила и село Бараково при съвместна операция между полицията в Благоевград и звеното за борба с организираната престъпност, съобщава „Вяра”.

Стойността на контрабандата е около 400 000 лв., а дължимият акциз е около 200 000 лв. Папиросите били укрити в 18-тонен тир ДАФ с благоевградска регистрация в специално наредени за целта палети зад чували с фураж. Шофьорът Николай Василев от Симитли е задържан. Пред органите на реда той е дал пълни показания.

В момента се издирват Ивайло Йорданов от Дупница и Васил Димитров от Кюстендил. Цигарите са били предназначени за бизнесмен от софийска Бистрица. Фирмата му е регистрирана в столицата и предстои съвместна проверка на НАП и МВР.

Камионът е бил ескортиран от две коли – мерцедес S-класа и опел със софийски регистрации. Собствениците на двете коли са известни, но са успели да се измъкнат.

Един мастербокс съдържа 50 стека от по 10 кутии цигари, съобщиха от полицията. Предстои да бъде извършен лабораторен анализ, който да установи къде са произведени контрабандните цигари.

Това е трета поредна успешна акция на благоевградските полицаи в борбата с контрабандата. Възможностите на ченгетата са увеличени значително. „Няма да преустановим усилията си, докато контрабандата не бъде силно редуцирана и контрабандистите не си изберат други маршрути”, категорични бяха наши източници от полицията.

Случаят е докладван в прокуратурата. „Става въпрос за организирана престъпна група при трафик на такова голямо количество цигари.” Шофьорът е задържан в благоевградския арест, а камионът е в охраняем склад в полицията./БЛИЦ

– See more at: http://pirinsko.com/arestuvaha-simitlichanin-sys-140-masterboksa-kontrabandni-cigari-kraj-grad-rila-12002.html#sthash.ghnWfPvB.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене