Топ Преса е единствената медия, която уважи представянето на книгата “Офицерска Изповед” на пиринският шеф на краеведите Васил Георгиев

Oficerska_izpoved-4

Презентацията на книгата се състоя в пенсионерския клуб в ж.к. Еленово. Книгата е написана в чест на покойният му баща – Герасим Йовев. В нея са включени 54 стихотворения с разнообразна тематика, които отразяват и част от жизненият път на автора, обичта и преклонението му към Родината и родния му край.

Oficerska_izpoved-3

Васил Георгиев е роден през 1949 г. в с. Колибите, община Струмяни. Завършил е Военната академия в София. Служил е в гарнизоните в Бургаско, Сержантското военно училище в Горна Оряховица, във ВНВУ – Велико Търново, в Кресна, Симитли и Благоевград. Негови стихове са публикувани в списанията „Ирин-Пирин”, „Огнище”, във в. „За жената” и др. Печелил е престижни награди в Национали и Регионални поетични конкурси. Автор е на поетичните книги: „Отново в строя”(2007), „Село Колибите” (2010), „Звезди от Малешево” (2010), „Радио Благоевград – Моето радио” (2012) и „Как се дядо забавлява с Весела и Ярослава” (2013).

Oficerska_izpoved-2 Oficerska_izpoved

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене