Общинският ръководител на ГЕРБ – Бобошево Гергана Виделова осигури средства за участие на местен ансамбъл във фестивала „Пауталия“

photo_verybig_1465667

Благодарение на осигурените средства от председателя на ГЕРБ – Бобошево Гергана Виделова певческият ансамбъл „Бобошевска череша“ имаше възможност да участва в Международния фестивал „Пауталия“- 2015. С дарените средства бе осигурен престоят и пътуването на ансамбъла до Кюстендил, където се проведе фестивалът. След успешното си представяне самодейците изпратиха благодарствен адрес до Гергана Виделова и ПП ГЕРБ – Бобошево, с който изразиха радостта си от участието и благодарността за оказаната им подкрепа. Общинският координатор на ГЕРБ от своя страна пое ангажимент да помага с каквото е възможно, за да се съхранява живо народното ни творчество.
Женската фолклорна група „Бобошевска череша“, с ръководител Снежана Кацарова, е участвала в редица други фестивали, откъдето винаги си е тръгвала с голям брой награди и грамоти.

 

 

 

Над 2 000 участници от България, Македония и Сърбия взеха участие в тазгодишното издание на фолклорния конкурс „Пауталия“ – 2015. Това бе деветото издание на международния конкурс, утвърдил се като форум, на който се изявяват различни състави и изпълнители от страната и чужбина. Той се проведе в дните от 3 до 5 юли в Кюстендил, а организатори на събитието бяха Община Кюстендил и читалище „Братство 1869″.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене