След сигнала за поголовна сеч над село Бистрица: Георги Амбарков от Бистрица: Палачите на гората над Дупница пуснаха човека на Братя Галеви – Стъклето, да ме следи, оглежда колата ми, страхувам се за живота си, може да ме компрометират с наркотици

149-01-05-DSC01521-copy

„Дясната ръка на Братя Галеви – Владимир Ангелов Стъклето, ме преследва от деня на първата публикация във вестник „Вяра” за поголовната сеч на гората над село Бистрица, упражнявана от фирми, гравитиращи, около бивши и настоящи депутати”, обяви в редакцията на вестник „Вяра” Георги Амбарков, който вече е пуснал жалба в полицията срещу Ангелов. Жалбата е с № 348 000-4299 от 06.07.2015г., внесена към 16 часа в понеделник.

150-01-Stakleto_2

„Смятам, че той е изпратен от горски шефове, които засегнах, след като разкрих, че над 100 дка гора над Бистрица е напълно унищожена. Това е установен от мафията похват. Стъклето нанася психически тормоз на мен и семейството ми по отработен метод за сплашване. Мутрите от Ботуша, като набележат някого, го закичват с черна роза. Нашите не са толкова изискани, направо те гледат в очите. Това се нарича психоатака, за която отивам още утре при главния прокурор Сотир Цацаров, защото зная, че от дупнишката полиция няма да получа закрила. Моите уважения към новия началник на полицията в града Борислав Динев, но вече бях при неговия заместник и той ми каза, че не му е работа да гони дървената мафия.

Искам полицията да изпрати охрана за дома ми, защото се страхувам за живота си. Смятам, че Стъклето е изпратен да ме следи, за да ме компрометира, страхувам се, че може и да ме нападне физически.

Миналата седмица в четвъртък около 17 часа бях на пазара в жк „Бистрица”, където продавам ракия, Стъклето обиколи всички заведения, обиколи колата ми и надзърта в нея, с мен не е говорил. Но се страхувам, че оглежда колата ми.

150-01-11720748_10204684204615556_1577777201_n-copy

150-01-11666949_10204684204695558_811715722_n-copy

150-01-11717191_10204684204815561_1177800450_n-copy

В неделя в 8 сутринта, пет минути след като бях дошъл на пазара в жк „Бистрица”, той пак се появи, отново обиколи всички заведения, обиколи джипа ми, надзърна в него, мина пак пред мен и нищо не ми каза. После пак се върна в заведението и попита един човек, който пиеше кафе, на кой е тоя джип, т.е. моят. Човекът му отговори, че не знае и не е катаджия. Тогава явно Стъклето се ядоса, че не разбра чия е колата, от яд удари няколко юмрука в клоните на върбата до заведението и си замина. Той ме гледа мръсно и мълчи. Най-вероятно по снимката във вестника не може да ме разпознае и се опитва да установи самоличността ми, но са му съобщили номера на колата ми и се опитва да ме види зад волана.

В понеделник сутринта в 9 часа отново бях на пазара в жк „Бистрица”, обиколих и тръгнах към центъра. Явно някой му докладва, че съм там и се разминахме с колите над ОУ „Неофит Рилски”.

Никога не съм имал преки контакти със Стъклето, но го познавам от дете. Познавам майка му Ангелина, баща му беше честен човек. Майка му беше зоотехничка в краварника в Пиперево. Те са си купували дърва от горското, оттам ги познавам. Уважавам родителите му, зная, че Ангелина почина. Тя се притесняваше заради неговия път, не съм виждал скоро баща му. Тъй като водя борба с горската мафия, не бих искал лице, осъдено за участие в организирана престъпна група, да ме преследва. Смятам, че това не е случайно. Предупреждавам, че ако нещо ми си случи на мен или на член на семейството ми, то това е мръсна поръчка от страна на лицата, за които разказах. Не зная кой точно от тях, но разкрих как под благия поглед на шефове от ЮЗДП-Благоевград и горското в Дупница се изсича гората, как бачкат незаконни гатери в Дупница и как дървесината се кара за Гърция. Това според мен е мафиотски канал, в който явно имат пръст хора на Братя Галеви. Духът им броди из Дупница, а техен представител е по петите ми. Дали са те, старите господари, или някой ги е наследил, това е въпрос, на който трябва да отговори прокуратурата.

Искам среща с главния прокурор Сотир Цацаров по повод поведението на Владимир Ангелов, искам да бъда призован в прокуратурата като защитен свидетел. Смятам, че продължава да е натоварен със задачата да раздава улично правосъдие и да насажда страх сред хората. Вече внесох сигнал в Главна прокуратура сигнал за поголовната сеч над родното ми село Бистрица и засегнах интереси за милиони.

Миналата седмица бях в полицията и подадох сигнал за незаконния гатер, който бачка ден и нощ до горското в Дупница преди табелката на село Самораново. Освен това установих къде се намира и незаконният гатер в „Гиздова махала”. Съобщих им още, че имам подозрението, че това са цехове, които са на шефа на горското, защото току-така не може да се изсекат 100 дка елитни дървета. От цигани разбрах, че дървата се обработват на палета и се изнасят за Гърция. Защо Диманков не прати хора да видят този гатер, колко проверки е направил в цеха до горското и в „Гиздова махала”.

Настоявам Стъклето да бъде извикан в полицията и да отговори защо ме следи.

Веднага се свързахме с Владимир Ангелов. Той си даде вид, че е силно изненадан. „Аз цял ден съм по майстори и в момента ремонтираме моя кабриолет. Не познавам такова лице, не му зная името, не съм чувал за него. Що се отнася до пазарчето на жк „Бистрица”, аз живея наблизо и всяка сутрин точно там си пия кафето. Това, за което ме питате, ми изглежда една шега. Това е абсолютно несериозно”, заяви Ангелов и отказа да обяви с какво се препитава и какъв е бизнесът му.

В 19,30 ч. Стъклето дойде в редакцията с ръце, изцапани с масло, за да покаже, че е бил на работа.

Той беше по-уплашен от Георги Амбарков. Ангелов влезе в редакцията и попита: „Какви са тези неща, това не е нормално. Така всеки може да дойде и да се оплаче от мен.” Той не пожела да бъде сниман и бързо напусна редакция, разреши да се снима само колата му. „Аз не съм във вид за снимка, досега съм работил над колата си, целият съм в масло. От вас разбирам, че има жалба, пусната в полицията. Всеки мое да си пуска колкото си иска жалби”, каза Ангелов.

Той е съученик на Пламен Галев, той е бивш полицаи от РПУ-Дупница. Ангелов и Галев заедно напускат системата на МВР. Двамата с още петима души бяха от обкръжението им бяха осъдени за организирана престъпна група с цел рекет и насаждане на страх в Дупница. Ангелов излежа присъдата си от близо 5 години, а Галев изчезна заедно с Ангел Христов.

По време на кметуването на Атанас Янев Стъклето отговаряше за общинското звено по временна заетост. Готвеха го за шеф на общинска полиция.

Снимките:

1 Георги Амбарков

2 Владимир Ангелов-Стъклето

3,4 и 5 Владимир Ангелов дойде в редакцията с кабриолета си, омазан до уши с моторно масло и обяви: „Това не е нормално, аз не преследвам никого, ремонтирам си колата“.

В-к: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене