Местния печат

печат

„Вяра“

Георги Амбарков от Бистрица: Палачите на гората над Дупница пуснаха човека на Братя Галеви – Стъклето, да ме следи, оглежда колата ми, страхувам се за живота си, може да ме компрометират с наркотици

„Дясната ръка на Братя Галеви – Владимир Ангелов Стъклето, ме преследва от деня на първата публикация във вестник „Вяра” за поголовната сеч на гората над село Бистрица, упражнявана от фирми, гравитиращи, около бивши и настоящи депутати”, обяви в редакцията на вестник „Вяра” Георги Амбарков, който вече е пуснал жалба в полицията срещу Ангелов. Жалбата е с № 348 000-4299 от 06.07.2015г., внесена към 16 часа в понеделник.

Санданчани писнаха: Улиците са надупчени като швейцарско сирене, потрошихме си колите, Тотев да се събуди – заради него изпускаме и туристите

Сандански заприлича на минно поле, оплакаха се на редакционните телефони жители на курортния град, обезпокоени от окаяното състояние на улиците. От месеци насам голяма част от крайните, а и някои от централните улици са разбити. Жителите на курортната община с недоумение се питат какво всъщност се случва и дали това не е най-новата политика на кмета Андон Тотев за спечелване на изборите му през есента.

Разследват ПИБ АД в Гоце Делчев за неотчетени 36 000 лв. вноски по кредит на Румен Ципаров, бизнесменът: Банката съсипа здравето ми, надвзеха ми неправомерно и лихва от 2076 евро

Криминалисти от Гоце Делчев разследват ПИБ АД за некоректни банкови операции и липсващи вноски по кредита на Румен Ципаров за спечелен проект по САПАРД. Той е собственик на рибарници в землището на Борово. Подава жалба в полицията за некоректни операции в погасителният план на кредита му, който той изтеглил за обезпечаване на спечелен проект по програма САПАРД.

По следите на секачите: Бракониери повалят десетки дървета около манастира над село Говедарци, във всяко село в Самоков има по 3-4 незаконни гатера, горските си затварят очите

Бракониерската сеч процъфтява с пълна сила и в района над самоковското село Говедарци. Повалени дървета в гората има и около самото манастирче „Св. Георги”. Секачите не подбират, а горските ги няма, няма и осъдени за незаконна сеч.

Ромите в Петрич се разбунтуваха срещу спрения от ОбС безплатен транспорт до най-отдалечните училища, Демир Янев: Ощетиха 150 деца, съветниците и кметът Илиев да ми обяснят защо отрязаха планираните за тази цел 22 000 лв.  

Роми скочиха срещу решение на ОбС-Петрич за спиране на безплатния транспорт на децата им до най-отдалечените общински училища. 15 ромски организации от цялата страна, обединени в Национална коалиция „Интелект“, изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Протестна жалба е внесена и до председателя на Общински съвет в Петрич Благой Калъпсъзов, до кмета Вельо Илиев и областния управител в Благоевград Бисер Михайлов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене