Запад Юг: ГЕРБ – провалът на изборите в Сандански!

_thumb

КИРЧО КОТЕВ ПАДА ЖЕРТВА НА СОБСТВЕНОТО СИ ЕГО – ЕТО Я ИСТИНАТА ЗА ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКФАЛШ, НАРЕЧЕН ПП ГЕРБ – САНДАНСКИ?

Ваня ИВАНОВА

Време е маските да бъдат свалени, при това в изборно време. Всеки един гласоподавател днес е ясна мишена за политическите страст и амбиции и е време ние, медиите, да си влезем в реалната роля и да покажем истината такава, каквато е. В град Сандански това с години не се случвало, защото интересите на бай Насо – Санданскиедното са били винаги – „некой лев на масата и пишем хубави неща, в противен случай ще ти се отели вола“. По време на задаващите се местни избори обаче това няма как да е така.
Ще започнем вдигането на завесата на политическите схеми в град Сандански с реалната ситуация на ПП ГЕРБ в града. Първо, защото е най-голямата политическа структура и в региона и в страната, и второ, защото днес тя е болна тема за санданчани и по-скоро за симпатизантите на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Темата е болна, защото структурата на партията в Сандански на практика не съществува. Местният лидер Кирчо Котев, който уж се цани да е бъдещия кмет на Сандански, е с рязък спад на доверието от своите съграждани, сочи проучване, направено от хората на вестник Запад ЮГ в града. Независимо че той като лидер и депутат навсякъде тръби, че ПП ГЕРБ ще събере повече от 10 000 гласа на местните избори, реалността говори засега, че общият брой гласове за него и структурата му няма да минат 3000 – 3500 гласа. Който не вярва, може да си запише днес прогнозата. Тя ще остане черно на бяло и за след изборите. Второ, сивият кардинал на Кирчо Котев – Гошо Бахана, или както е известен сред съгражданите си – Спас Лютов, със сигурност ще гледа Кирето да се провали, защото първо осъзнава, че те ресурс нямат и второ, Киро стане ли кмет, Бахана става никой. Разбира се, хипотезата е твърде невъзможна, но ако следващият кмет се казва Кирчо Котев, то от централата моментално ще му бъдат спуснати двама заместници, през които той няма да може да вземе нито едно свободно
решение.
Но защо все пак Кирчо Котев беше избраникът на ГЕРБ за кандидат кмет на Сандански?

Без име

ДНЕС ИСТИНАТА ЕДНО КЪМ ЕДНО САМО В ЗАПАД ЮГ:
В повечето градове и региони в България се преобладава едно явление, свързано с управляващата партия на Бойко Борисов. Некадърни, посредствени хора изплуват на челото и по места и се правят на влиятелни люде, които уж управляват. Когато в техния регион се постигне значителен резултат за партията, те приписват този резултат на себе си и на своята работа. Пили сме вода от извора и знаем, че това поведение обижда ръководството, защото местните тарикати се опитват да правят на будали и своите началници. В централата на партия ГЕРБ има анализаторски отдел от най-високо ниво професионалисти, които във всеки един момент могат да кажат от еди колко си гласа в един регион за ГЕРБ колко са от емоционален вот, колко са от симпатизанти на Бойко персонално, колко са корпоративен, колко са зависим и колко са вот на местните. Така на практика Кирето от Сандански претендира, че имал 8 000 негови гласа, но реално те не са повече от 1000, защото другите са му доведени я от корпоративен, я от емоционален вот, я от харизмата на Бойко. И ето защо такива самохвалковци се пускат жертвени мюрета на местния вот наказателно – ха да те видим сега къде ти са гласовете? Нали се сещате, че след провала на местните избори Кирето няма да има оправдание и ни най-малко ще намери отговора защо се е осрал. Извинявам се за последната дума, но наистина няма по-подходяща. И така ще се затвърди едно – в политиката няма време за измислени герои, родени от случайността и съсипани от собствената си посредственост. Подобно е мнението на санданчани и ние от вестник Запад ЮГ сме убедени в това.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене