Бербатов разкри проблема на българина: Всеки иска да е шеф

77427-632x358

Докато чака да узнае къде ще продължи кариерата си, Димитър Бербатов даде интервю за списание Esquire, в което разкри своята гледна за българския футбол и за ЦСКА.

„Тъжно ми е не само за тях, но и за другите отбори, които не могат да си покрият лиценза, да платят заплати. Терените не стават за нищо, седалките се чупят и хвърлят. Няма европейско поведение нито на терена, нито извън него, нито – ако щеш – в комуникацията между отделни клубове. Пускат се декларации, постоянно има борба за надмощие. То това му е проблемът на българина – че всеки иска да е шеф и да ръководи… Конкретно за ЦСКА ми е гадно, ама отговорност трябва да се търси от хората, довели клуба до това положение – а не да се сърдиш на държавата, че трябва да й платиш пари. С Тошко (б.а. – Тодор Кючуков) точно това си говорихме – аз ще ти дам пари на тебе, ама ти ще ми се сърдиш, че трябва после да ми ги върнеш… Е, как става тоя номер?!“, заяви Бербатов, цитиран от bTV.

Благоевградчанинът уточни, че през 2010-а година не е изоставил българския национален отбор, а просто се е оттеглил от тима. Бербатов разкри, че скоро ще издаде книга, в която ще напише всичко около сагата с оттеглянето си.

„Оттеглих се, а между оттегляне и отказване има тънка разлика, която може би не много хора могат да видят. Но всичко това ще бъде обяснено в книгата ми, която е в процес на разработка. И аз се чувствам кофти за много работи, но ги преглъщам и продължавам напред. Съжалявам, ако някой е останал с лошо чувство, но не търся оправдание или прошка. Направил съм онова, което съм решил – по моя начин, както винаги е било. Напрежение при мен не е имало, защото винаги съм знаел какво мога. Класирахме се на едно европейско – за съжаление, участието ни беше катастрофално. Оттам нататък сме опитвали, колкото сме могли – но никой не се е крил или скатавал. В националния има талантливи момчета, аз съм абсолютен оптимист! Само искам да виждам, че се развиват както трябва – а това в момента е трудно в нашата държава. Затова е по-добре да отидат в чужбина, та да видят как се тренира и играе“, заяви нападателят.

Бербатов няма никакво намерение да играе футбол на състезателно ниво отново в България.

„Лошото е, че като излезеш от малка държава, в която нещата не са както трябва – нито тренировки, нито бази, нито заплащане – свикваш с хубавото. И ако не ти е подредено и спокойно след 20 години в чужбина, ще ти е странно, глупаво, усмивката ти ще се скрие, ще започнеш да се караш с този или онзи… На мен за какво ми е това?“, попита риторично Бербатов. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене