ВИДЕО: Връчиха отличията „Златен Гълъб“ на ОСО Гоце Делчев

ешешешеОбществен съвет образование Гоце Делчев, реши да ознаменува десетия си рожден ден с учредяване на наградата „Златен гълъб“. Отличието „Златен гълъб“ цели да популяризира дейността на хората, които се раздават в сферата на образованието – директори на училища, учители, ученици и граждани – работещи с и за децата в град Гоце Делчев. Годишните награди „Златен гълъб – 2015“ на Сдружение „Обществен съвет по образование в Община Гоце Делчев“ бяха връчени на официална, изключително добре организирана  церемония.

Детското жури прецени, че първият носител на наградата в категория „Училище на годината“ отнасяща се за основните училища е Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев. „Златния гълъб“ в категорията за средните училища, грабна НПГ „Д. Талев“ Наградата на ОСО за  „Директор на годината“ на основно бе определена Цветанка Петричкова, а за най-успешен директор на средно училище, децата наградиха директорът на ПМГ „Яне Сандански“, Елка Божикова. Наградата със златния гълъб за „Учител на годината“ в основно училище, кацна на рамото на Людмила Дерменджиева, учителка от Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ а за учител от средните училища бе определена Недялка Ангушева от ПМГ-то

В категорията „Ученик на годината“ от основните училища, получи Иван Пашалиев от Първо ОУ, а от средните училища, Теодора Бухлева от ПМГ.  В една от най-интересните категории „Приятел на децата“, младежкото жури определи н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим за носител на наградата.

Прекрасната организация на връчването на наградите се превърна и в едно незабравимо шоу, участие в което взеха обичани младежки танцови формации, индивидуални изпълнители и фолклорната група при Светата Неврокопска митрополия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене