ГРАДЪТ: Новият стар директор на ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ Георги Авдев проговори пред вестник „Градът“: Победих реваншизма и политическите назначения на партия ГЕРБ!

Без име

Българската съдебна система доказа, че е независима и справедлива, напук на цялата помия, която изляхте срещу мен, името ми остана неопетнено. Това, което съм градил с години, някои искаха да го разрушат за часове…

Катерина АНГЕЛОВА

„…Вижте полето на училището. Пусто е, местни тарикати го ползват, без да плащат. Депутати искаха да злоупотребят с това…“ – така започва разказа си Георги Авдев, новият стар директор на бившия селскостопански техникум и настояща професионална гимназия за механизация на селското стопанство.
Преди дни, както вестник „Градът“ пръв и единствен писа, той беше възстановен от съда на работа и към момента изпълнява функциите си като директор. Това роди много слухове, като най-фрапиращите от тях бяха поредните свързани със задкулисието, вътрешни далавери и пр. Чест прави на Георги Авдев, че реши да проговори по темата единствено пред вестник „Градът“, въпреки че признава в прав текст,че не ни уважава като медия, дори напротив. Ние, екипът на най-големия и четен градски вестник за Гоце Делчев и региона осъзнаваме, че не можем да се харесаме на всички и че егото на хората не е еднакво, за да приема критиката ни градивно, но благодарим от сърце на господин Авдев, че в името на своята истина реши да сподели вижданията си пред нашата медия.

– Господин Авдев, съдът Ви възстанови на работа, след като бяхте уволнен като
директор на ПГ по МСС „П. К. Яворов“. Чувствате ли се победител в една политическа битка или просто сте удовлетворен от това, че доказахте правотата си…?
– Добре го казахте. Да, чувствам се победител, но не в някаква политическа битка, а се чувствам победител във войната с реваншизма и политическите назначения на една партия… Победих унижението, на което ме бяха подложили хора от тази партия, на която Вие и вашият вестник върло помагахте…
– Партия ГЕРБ ли имате предвид?
– Вие я казахте. Няма нужда от повече приказки.
– Ние сме критикували и Вас, и всеки, който преценим, не можете да отречете, че сме търсили и Вашето мнение за всичко. Вие отказвахте.
– Как очаквате да коментирам статия, в която се говори за „стар пенсионер“, за
„памперси“. Не ви прави чест, това не е професионално да се коментира. Разбирам, че има свобода на словото, всичко, но за да си запазя достойнството, реших да замълча. Сега именно пред вас говоря, не защото ви уважавам, напротив, а защото е редно там, откъдето съм бил плют, да се види че не е било
справедливо. Не е било истина. Българската съдебна система доказа, че е независима и справедлива, и за нея няма значение цялата помия, която изляхте срещу мен, името ми не остана опетнено. Това, което съм градил с години, някои искаха да го разрушат за часове… Нека сега се види и ако имате и малко доблест и професионализъм, ще публикувате думите ми едно
към едно…
– Разбира се, че ще ги публикуваме. Какво предстои за Вас оттук насетне, колкото и да е неприятно, не мислите ли за пенсия?
– За какво мисля и за какво не, това си е мой личен проблем. Засега е важно, че
съм на работа, че екипът е спокоен и доволен от това. Ще помогна с каквото мога, за да спася училището от „комата“, в която е оставено, а вие, ако искате да бъдете обективна и честна медия, следете нашата работа и я отразявайте както трябва, а не както е удобно на някои. Аз никога няма да ви откажа информация или каквото и да е съдействие. Благодаря ви.
– И ние благодарим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене