Бургазлия пое „Пирин“ /ГД/, ясен е единият помощник

76626-632x358

Tодор Киселичков

Бургазлията Tодор Киселичков е новият треньор на „Пирин” (Гоце Делчев), това обяви изпълнителният директор Костадин Гуцев след края на преговорите с младия специалист. Той заема овакантения от Йордан Боздански пост и ще работи в клуба един сезон с опция за ангажирането му за още един. 40-годишният специалист ще пристигне в Гоце Делчев на 1 юли и на следващия ден ще бъде представен официално на първата тренировка на тима за летния подготвителен цикъл. За фаворит за овакантения от Йордан Боздански пост се смяташе Валери Дамянов. За момента е ясен единият от помощниците в екипа на Киселичков – дългогодишният треньор на вратарите Николай Стойков.

Новият наставник на неврокопчани е изкарал своята професионална кариера изцяло в родния Бургас, където с екипа на „Нефтохимик“ играе 10 г. в „А“ група, от 1994 до 2004 г. След това в елита изкарва още една година като състезател на „Несебър“, за да завърши през 2010 г. във „В“ група отново в „Нефтохимик“, където става помощник-треньор. Шампион е с „Лудогорец“ като асистент на Ивайло Петев, след това работи в „Мастър“, преименуван после във ФК „Бургас“, а миналата есен до зимната пауза бе начело на изпадналия от „Б“ група „Черноморец“.

За предсезонния цикъл вече са договорени три контроли. Единствената уточнена дата е срещу „Пирин” (Рз), с който гоцеделчевци играят на 10 юли, но мястото все още подлежи на дискусия, като най-вероятните варианти са теренът в Г. Делчев или в Елешница. Принципна договорка е постигната с „Беласица” и обявилия амбиция за завръщане в професионалния футбол „Ботев” /Вр/, който ще пристигне на лагер в Банско. На разположение не са преминалите в „Оборище” Ахмед Адемов и Христо Гоговски, започналият тренировки с „Пирин” (Рз) Петър Лазаров и Кирил Георгиев-Малкия Карчо, който си тръгна от южния град преди края на изтеклото първенство.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене