Утре! Директорът на камерната опера в Благоевград пред вестник Топ Преса ….

директор опера благоевградЛина Ангелова е родена в Благоевград. Завършва ударни инструменти в Средното музикално училище „Любомир Пипков” в София и в Академията за музикално и танцово изкуство – гр. Пловдив. Трудовият си път започва като преподавател по ударни инструменти в Обединена школа по изкуствата през 1983 г., от 1989 г. работи в Камерна Опера като оркестрант, а от три години е директор на Камерна Опера Благоевград.

Интервюто взе

Ина КОКОВА

Нека започнем с една равносметка за изминалата година! Каква беше тя за Камерна Опера Благоевград, какво постигнахте, какво не успяхте да направите през изминалата година?

– Благодаря за вашия интерес! Честита Нова година на вас и на вашите читатели! Да си пожелаем да сме живи и здрави! На добър час на всички в попрището, с което се занимават, преди всичко да работим спокойно и да ни се случват нещата!

Измина една хубава година. Аз съм доволна, смятам и колегите ми, тъй като целите, които си поставихме, смея да кажа, ги изпълнихме и се случиха. На 22 и 23 април 2013 г. бяха премиерите на операта „Бастиен и Бастиена” от Моцарт. На нея поканихме публиката ни семейно на опера. Телепортирахме Бастиен и Бастиена в ХХІ век, като тийнейджъри, които много се обичат, но и се карат, защото се ревнуват. Любовта и ревността са злободневни теми и човешки отношения, интересни за всеки. Почетохме с голям Юбилеен концерт приятелят на Камерна Опера най-големия български тенор Маестро Калуди Калудов в началото на новия творчески сезон. Представихме в рамките Национален студентски фестивал на изкуствата 2013 г. на ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград оперетата „Царицата на чардаша” от Имре Калман, съвместно със талантливите студенти на Национална музикална академия „Панчо Владигеров” София. В рамките на Коледно – новогодишните празници, Камерна Опера представи сценичен вариант на операта „Кармен” от Жорж Бизе пред почти пълна зала „Яворов” с платен вход. В залата имаше публика от всички възрасти – от деца и ученици до сериозна възрастна публика.

ЦЯЛАТА ЧИСТО ЧОВЕШКА ИЗПОВЕД НА ДИРЕКТОРА НА ОПЕРАТА УТРЕ ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене