Заради по-ниски данъци перничани регистрират камионите и мотопедите си в малките градове

web_Las_Veg_As-26Голяма част от тежкотоварните автомобили, мотопеди и мотоциклети перничани регистрират в Брезник и Трън, където данъците за тях са значително по-ниски.  За камионите процентът на регистрирани извън общината е значително над 50, а за двуколесните е около 50%. „Вместо приходите от данъка да постъпва в община Перник, те отиват в съседните общини. Затова внасяме докладна записка за следващото заседание на Общинския съвет за промяна в наредбата и намаляване данъка с 40. Така, вместо парите да отиват извън общината, ще постъпват в нашата“, заяви съветникът от БСП Даниела Генадиева.
Още една докладна записка за промяна на Наредба на общинския съвет е подготвила групата. Тя е за промяна в текста, определящ такса битови отпадъци за училищата. БСП предлага трайно да отпадне таксата за учебните заведения на територията на общината. „Вместо всяка година да ги освобождаваме, това да бъде уредено нормативно окончателно. Предлагаме изменение и допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси, като изцяло освободим общинските и държавните училища, детските градини и обслужващите ги звена в системата на народната просвета от заплащането на тези налози“, допълни Генадиева.
От налога обаче не се освобождават обособените части от имотите, предоставени за осъществяване на стопанска или друга търговска дейност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене