РАДОСЛАВ ТАСКОВ: СПЕКУЛАЦИИТЕ С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗАКРИТИЯ ПЛУВЕН БАСЕЙН Е ПЛОД НА НЕЧИЯ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ

радослав тасков-сесияСпекулациите с изграждането на закрития плувен басейн с олимпийски размери в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев“ е плод на нечия предизборна кампания, заяви по време на редовната сесия на Общински съвет Благоевград, председателят Радослав Тасков, предаде репортер на Pirinsko.com.

„Цялата документация е изрядна и се надявам на 10 септември децата да влязат в него“, заяви председателят на ОбС. Според него това, което излезе в предаване по национална медия е само и единствено предизборна кампания.

„За съжаление, едно много симпатично за мен предаване се използва, за да се хвърли сянка върху проект, който този Общински съвет е одобрил, с ясното съзнание и при всички пречки, които имаше още като беше на ниво идея“, каза председателят на ОбС Радослав Тасков и допълни, че проектът е срещнал доста пречки при осъществяването си, включително и от тогавашното Министерство на образованието.

„Аз, като председател на Общински съвет, смятам, че съм отговорен да дам яснота и да разбуля, ако има и най-малките въпросителни, относно проекта и неговата законосъобразност. За целесъобразността, мисля, че в Благоевград и страната няма човек, който да смята, че общината не трябва да изгражда плувни комплекси, за да могат да спортуват децата“, каза още председателят на ОбС-Благоевград.

„От репортажа излизаше, че ние сме завзели училищния двор и децата на VIII СОУ няма къде да играят – това е лъжа. Теренът, който засяга този комплекс засяга само южния двор на училището“, каза Радослав Тасков и уточни, че директорът на училището – Сергей Биров, е молил общината дълги години да вземе отношение по този южен двор, защото той никога не е бил използван от децата на VIII СОУ по предназначение. При всеки дъжд дворът се е наводнявал и не ставал за игра.

„Не на последно място бих искал да кажа, че олекваме всички ние като институция, когато някои от нас говори по тема, по която не е подготвен. Олекваме пред всички“, каза още председателят на ОбС и допълни, че вместо да се хвърля сянка върху строежа, трябва да се благодари на администрацията на общината и лично на кмета, че в крайна сметка басейнът се строи с държавни средства.

Плувен клуб „Пирин“ Благоевград, в лицето на председателя Валентина Атанасова, подкрепи изграждането на закрития плувен басейн с олимпийски размери в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград. Това стана ясно по време на провелата се днес редовна сесия на Общински съвет Благоевград.

На днешната сесия, председателят на клуба Валентина Атанасова изрази подкрепата си за строежа на плувния басейн в кв. „Еленово“. В зала „22 септември“ бе и целия детски отбор, който очаква от есента да имат ново място за тренировки, а именно басейна в „Еленово“.

„Смело мога да кажа, че това ще бъде най-модерният басейн в страната. Това го потвърждават Българската федерация по плувни спортове и г-жа Таня Богомилова. На всички състезания, които ходя, колегите ме питат: „Докъде стигна басейнът?“. Това не е само наша радост, това е радост на цяла България“, каза Валентина Атанасова и допълни, че е сигурна, че басейнът ще се построи.

Тя бе категорична, че след като басейнът стане факт, на територията на града ще се провеждат и много състезания. Проблемът бе дискутиран и от председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков, който бе категоричен, че покритият плувен басейн с олимпийски размери продължава да се строи.

Припомняме, че в репортаж излъчен по национална медия, благоевградски съветници изразиха съмнение относно законността на строежа. Заради твърденията им започнаха спекулации, че това е причината за оставката на зам.-кмета на община Благоевград Антоанета Робева.

На сесията съветници от всички групи, в това число и от БСП, изразиха безпрецедентна подкрепа за проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене