Майка остави детето си в парк, намериха го след 15 километра по пътя Перник-София

660_dfa3f87e14ba362b5df80062f8bb6433

10-годишно момченце вървя близо 15 км пеша само по пътя Перник – София, за да търси майка си. Детето било открито от 40 ченгета и три следови кучета почти на средата на пътя между миньорския град и столицата.

Това разкриха пред „Монитор” от полицията в Перник. Майката пък ще бъде глобена по Закона за закрила на детето със сума между 1000 и 2000 лв., допълниха от МВР.

Жената живеела в София, но работела в театъра в Перник. Тя редовно водела със себе си 10-годишния си син. В сряда около 12 ч. отново била с детето, но решила да не го влачи в театъра, а да го остави сам да играе в местния парк, споделиха криминалисти. Повече от два часа момченцето прекарало съвсем само но в един момент се уплашило, че майка му го е забравила.

„То е нямало телефон, за да се обади, затова решило да тръгне обратно към София, да я търси”, заявиха ченгета. Малчуганът се ориентирал по табелите на пътя и успял да измине между 13 и 15 км, преди да бъде открит.

Щом свършила работа, майката отишла да прибере сина си. Търсила го повече от два часа без успех, след което алармирала полицията. Около 17 ч. на крак били вдигнати всички ченгета от 1-во и 2-ро РПУ в миньорския град. Те взели три следови кучета и тръгнали по следите на изгубеното момченце. Открили го близо до бензиностанция „Шел” в района на Драгичево, уплашено и в силен шок. Щом видяло майка си, се хвърлило в обятията й. Полицаите съставили акт на разсеяната жена, след което предали случая на Агенцията за закрила на детето.

При първо нарушение глобата за подобни действия-оставяне на дете без надзор, са между 1000 и 2000 лв. Ако жената от театъра още веднъж забрави някъде сина си, ще й лепнат между 2 и 5000 лв. глоба, обясниха полицаи. /pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене