Вратарят Абди Абдиков може да избира между тимовете на Банско и Разлог

абди абдиков Абди Абдиков може да се окаже опция за вратарския пост в Банско, твърди мълвата в зимния ку­рорт. Бившият страж на „Пирин” (Гоце Делчев) се очаква да бъде алтернатива на напусналия Пламен Колев, който не поднови договора си с „козлите”. В момента роденият в Дебрен бивш юноша на „Лев­ски”, е свободен агент и ще излезе на евентуалните си нови работодатели без пари. Играчът за последно се подвизаваше във втора кипърска дивизия в тима на ,,Кармиотисса”(Лимасол). Договорът му изтече и той се оглежда за отбори.

За момента както играчът, така и ръководството на клуба в Банско запазват мълчание. Той се раздели с клуба, който след първия полусезон водеше с 5 т., но впоследствие настъпи срив, след като треньорът започна да експериментира и тимът му направи се­рия от загуби, което го свлече под заветната зона на промоция в елита. Тогава от управата помолиха всички чужденци да разтрогнат своите договори, за да икономисат пари от квартири и храна и всички те бяха освободени.

Банско отговаря на намеренията на Абдиков да остане по-близо до семейството си, което обаче може да се окаже опция и за съседите от „Пирин” (Разлог), където след на­пускането на Диян Въл­ков също имат проблем с титулярния вратарски пост. Качествата на бив­шия вратар на неврокопските съименници пък са познати на Димитър Соколов, който преди време водеше именно южняците.

Какъв ще бъде разво­ят на събитията обаче се очаква да се разбере тази седмица като се допуска да се появи и нов сце­нарий в зависимост от офертите към вратаря.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене