20 милиона лева за благоустрояването на Гоце Делчев

MRRB1,4 млрд. лева разпредели МРРБ на 39 големи общини, сред които и община Гоце Делчев, седмица след официалното решение на Европейската комисия за одобрение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. На официална церемония днес на местните власти бяха делегирани правомощия сами да избират и оценяват проектите, които да бъдат финан
сирани от програмата.

С това се постави реалният старт на тази оперативна програма. Целта й е българските градове да станат по-красиви, по-облагородени и по-добро място за живеене. В това се включват не само улици, тротоари, градска среда, паркове, училища и детски градини, но и културна, социална и здравна инфраструктура, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

20 милиона от тези средства са за община Гоце Делчев, уточни кметът Владимир Москов. Имаме пълна проектна готовност за обновяване на жилищните комплекси Дунав и Юг, кварталите около Дома на културата и този от автогара Динамо по улица „Бяло море“ до кръстовището с улица „Търговска“, както и на две училищни сгради и три детски заведения в Гоце Делчев, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене