Без категория

С парите на Георги Ганджов, предназначени за ЕКИП, освен ядене и пиене, Елезов си купил лек автомобил и похарчил около 10 000 лева за костюми и обувки!

_thumbПознати лица за местните избори наесен – това е стратегията на всички големи партии. Политически битки ще има, но за „втория ешелон кметове“. В най-важните общини напред ще бъдат успешните градоначалници на съответните партии, а където има спор, вече ще тежат и политическите лобита.

Владимир Елезов от ЕКИП е първият официално обявил участието си в кметската надпревара в Благоевград през есента. Подобно на избори 2011 г., за предстоящите местни избори 2015 председателят на ГС ЕКИП Владимир Елезов бе издигнат от своите преди месец.

На пресконференция, членът на управителния съвет на сдружението Емил Георгиев, представи Елезов като официална кандидатура. От ЕКИП заявиха, че ще участват с пълна листа за съветници и кандидат за градоначалник в лицето на председателя си.

„След осем години като общински съветник и загубени избори за кмет в късните часове на изборния ден, излизаме по-опитни и мъдри в борбата за по-зависим от гражданите Благоевград“, заявява Елезов. Той разкрива още, че в следващите месеци експерти от и извън сдружението ще формулират програмата за управление. Тя остава отворена и през кампанията ще бъде дописвана, най-вече след срещи с гражданите на Благоевград.

„Основната ни цел ще бъде подобряване на икономическото развитие в общината и стимулиране на бизнес средата, чието състояние не е добро“, формулира основните си цели кандидатът.

„Не очаквам нищо по-различно от предишната кампания.

Ударите под кръста ще започнат 15 мин., след края на тази пресконференция, като очаквам да науча много неща за семейството и себе си, които не знам“, заяви Елезов в шеговит тон, запитан дали очаква негативна кампания.

„Искаме независим от политическите партии град, а зависим от гражданите му, както и икономическо развитие, и реални местни политики за Благоевград“, категоричен е първият кандидат-кмет.

Припомняме, че през февруари общинският съветник от Гражданско сдружение ЕКИП в Благоевград и бизнесмен Румен Калайджиев стана заместник-председател на Общинския съвет, като зае мястото на Владимир Елезов, който внесе искане до ОбС председателя Радослав Тасков сдружението да се разформира. Рашко Динков, Румен Калайджиев и Анка Станинска бяха хората от групата, от които Елезов се отказва официално. След гласуване на ОбС обаче групата продължи да съществува. По този начин ОбС превърна Владимир Елезов в политически труп, коментират съветници. Гражданско сдружение ЕКИП бе създадено преди 8 години от група младежи, които имаха една единствена цел -Благоевград да има млад, честен и интелигентен кмет.

Сдружението придоби популярност през 2008 год., когато взе участие в местните избори в Благоевград, като подкрепи известния политик и общественик Костадин Паскалев, който победи другите две основни кандидатури за кмет на Благоевград – Радослав Тасков и Лазар Причкапов.

Многократно   председателят на сдружението Владимир Елезов е коментирал, че е подкрепил Паскалев за кмет на Благоевград заради другаря Лазар Причкапов, който преди много години е уволнил дядо му, който пък бил дългогодишен директор на добре познатия на Джумалий Винпром „Горна Джумая“.

По думите на Елезов, дядо му починал от притеснение от това, че бил уволнен от Причкапов, за което председателят на ЕКИП заявява публично, че никога няма да му прости.

След като придоби популярност сдружението започна редици инициативи в община Благоевград, за да увеличи членската маса и да се подготви за местните избори за кмет на Благоевград през 2011 година. Благодарение на бившият кмет Костадин Паскалев, който пренебрегна БСП и това вече бе факт.

Освен подкрепата на Паскалев, сдружението в лицето на Елезов получи голяма финансова инжекция от известният строителен предприемач Георги Ганджов.

По думите на членове от сдружението присъствали в предизборната кампания на Елезов. Той е получил около 250 000 лева от офиса на Ганджов, който се намира в благоевградския кв.

„Грамада“. Парите са давани на порции, след като са представяни касови бележки за разходите. Сега вече става ясно откъде ЕКИП придобива популярност и кой плаща хиляди левове сметки, за да се честват рождените дни на сдружението, наброяващи по около 400 човека.

Освен пари за ядене и пиене, Елезов си купил лек автомобил и похарчил около 10 000 лева за костюми и обувки. Въпреки подкрепата на човека с голям опит в политиката Костадин Паскалев и финансовия благодетел Георги Ганджов, Елезов харчил стотиците хиляди лева по ресторанти и дискотеки в Областния център и може би това била причината да не отиде на балотаж с кандидата на ГЕРБ и настоящ кмет д-р Атанас Камбитов.

В предизборната кампания е имало предварителна уговорка между кандидата на коалиция ЕКИП и БСП-Благоевград, който кмет продължи на балотаж с кандидата на ПП ГЕРБ да бъден подкрепен от изпадналия от състезанието кандидат-кмет. Но въпреки предизборните уговорки, Елезов предава социалистите в Благоевград, като дни преди балотажа излиза с послания в медиите към гласоподавателите си, с призив да гласуват за кандидата на ГЕРБ д-р Атанас Камбитов, който спечели изборите срещу кандидатурата на БСП инж. Емил Костадинов.

Само месец след кметските избори през 2011 година стотици членове и симпатизанти на ЕКИП напускат редиците на сдружението, провокирани от това, че е имало уговорка Елезов да подкрепи кандидата на ГЕРБ, за да бъде назначен за председател на Общинския съвет в Благоевградския парламент.

Към днешната дата членове и симпатизанти на ЕКИП са разочаровани от председателя Елезов за това, че той е провеждал тайни срещи и задкулисни сделки, като най-вероятно това е един от мотивите членовете да напуснат сдружението.

„Гражданското сдружение ЕКИП има не повече от 10 човека членове, което означава,

че надутия балон се спука. Елезов няма никакъв шанс да стане общински съветник камо ли кмет, той ни предаде, лъже, напусна групата на ЕКИП в общински съвет. Няма кой да му вярва вече, той е „политически труп“, коментира Д. Димитров един от разочарованите симпатизанти на сдружение ЕКИП.

Според източници Владимир Елезов се кандидатира за кмет на Благоевград с една единствена финансова цел -той обикаля партийните организации, за да търси подкрепа и пари, като показва резултатите си от местните избори през 2011 год., с цел някоя партия да се излъже и да пусне някой лев. Елезов се срещал и с лидера на АБВ Георги Първанов, от който искал тлъста финансова подкрепа и коалиция с кандидат съветническата листа на АБВ-Благоевград.

 

Ще му даде ли някой пари на Елезов, за да стане общински съветник?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене