ОФК „Пирин“ извъртя два състава за класиката 3:0 в първия спаринг! Наставникът Н. Матушев: Само с тези момчета трудно ще оцелеем в елита

444Новият член на „А“ група ОФК „Пирин“ извъртя два различни състава в двете полувремена за класиката 3:0 срещу доскорошния си съперник във втория ешелон „Созопол“ на отличния терен в село Рилци. Наставникът дебютант Неделчо Матушев похвали подопечните си за старанието, но същевременно недвусмислено подчерта нуждата от силни подкрепления.
„Само с тези момчета трудно ще оцелеем в елита. Трябва ни малко повече класа, защото групата на майсторите го изисква. Тепърва ще изграждаме стил и поведение. В първите дни на подготовката наблегнахме на физическите натоварвания и съм доволен от влагането на играчите. Всички се стараха, но има какво да надграждаме“, коментира 53-годишният специалист, който си пожела да потегли с отбора за лагера в Банско в близките дни с набелязаните попълнения.
Старшията на пиринци започна първия летен спаринг с позабравения на вратата Веселин Ганев. Пред него отдясно наляво оперираха защитниците Богомил Дяков, Емил Виячки, Стилян Николов и Андрей Стоев. Ролята на дефанзивни халфове беше поверена на завърналия се след продължително отсъствие Васил Туджаров и Джейхан Зайденов. По крилата действаха един от най-дейните Петър Тончев, който веднага се сработи с Дяков, и Драги Коцев, а в атака Владислав Златинов беше подпомаган от задна позиция от Благой Наков. Тази формация даде аванс на домакините в 42-та мин., когато Ивайло Русев игра с ръка в пеналта и капитанът Златинов не сбърка от бялата точка. Другата реална опасност пред вратата на Теменлиев създаде Туджаров в 24-та мин., но стражът показа рефлекс.
През втората част в рамката застана Христо Бахтарлиев, на десния бек застана Илия Карапетров, на левия Юли Попев, в средата на защитата тандем сформираха Евгени Тунтев и Румен Сандев. Диригентската палка в средата пое Венцислав Бенгюзов в партньорство с Тодор Траянов, познатите външни халфове Тони Тасев и Димитър Благов тормозеха отбраната на съперника, нападението водеха Мартин Тошев и Антонио Хаджииванов, който вкара майсторско попадение в 68-та мин., след като счупи кръста на защитник и стреля технично покрай плонжа на вратаря. С хубав гол се отличи и Траянов в 80-та мин., когато намери целта от границата на наказателното поле с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл. В 53-та мин. удар с глава на Попев се отби в напречната греда. Почивка треньорският щаб даде на Александър Башлиев, Тони Костадинов, Красимир Костов и юношите.
„ПИРИН“-1: Ганев, Б. Дяков, Виячки, Стоев, Ст. Николов, Зайденов, Тончев, Туджаров, Вл. Златинов, Бл. Наков, Коцев.
„ПИРИН“-2: Бахтарлиев, Ил. Карапетров, Тунтев, Попев, Сандев, Бенгюзов, Тасев, Траянов, Тошев, Хаджииванов, Благов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене