Благоевградски автотърговец е бил преметнат от софиянец, на когото продал лека кола БМВ

3263c0e8877a411d722992596dbaa3df_XLВладимир Филадев обявил колата си за продан в специализиран сайт и интерес проявил Стефан Иванов.
Продажната цена била 4800 лв., но тъй като кандидат- купувачът не разполагал с толкова пари, се разбрали да я изплати на вноски, като за целта щели да сключат лизингов договор.

Още на другия ден софиянецът пристигнал в Благоевград, срещнал се с продавача на бензиностанцията край ЮЗУ и се отправили към нотариус Искра Кутева, за да заверят лизинговия договор. Стефан Иванов заплатил първата вноска от 1200 лв., а останалата част от сумата щял да превежда по банков път съгласно клаузите в договора.

След това отишли до сервиза на „Опел“, където Владимир Филадев бил оставил беемвето и предал ключа и съпровождащите документи на софиянеца, като изготвили и протокол. След изплащане на цялата сума щял да се сключи и договор за покупко-продажба.

Следващия месец очакваната лизингова вноска не постъпила в банковата сметка на благоевградския търговец и той позвънил на телефона на Стефан Иванов, но не успял да се свърже с него.

38-годишният управител на ЕТ „Власт” Владимир Филадев решил да прекрати лизинговия договор и изпратил нотариална покана до софиянеца да върне автомобила. Тъй като това не станало, той подал сигнал в прокуратурата, а колата била обявена за общодържавно издирване.

Полицаите бързо открили 24-годишния Стефан Иванов, който обещал да възстанови щетата. В хода на разследването БМВ-то било оценено на 4500 лв., а безработният софиянец, който въпреки младата си възраст се оказало, че е осъждан, обвинен за присвояване информацията е от БЛИЦ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене