Задръствания и изнервени шофьори по пътя към Гърция

111148-zadrastvane-magistrala-struma-02

В разгара на отпуските ремонти и задръствания изнервят минаващите по родните пътища. По най-натовареното трасе София – Кулата трафикът ще остане напрегнат до началото август. Тогава ще бъде пусната за движение магистралната отсечка от Сандански до границата с Гърция, предаде Нова ТВ.

Ако сте планирали лятната си почивка в Гърция или в района на Сандански, трябва да се въоръжите с търпение. Ремонти и задръствания ще забавят пътуването ви. Първата тапа може да дойде още преди Дупница. Там ремонти няма, но пътят е тесен.

Наред е Кресненското дефиле. Свлачище в района се оказва най-голямата трудност за шофьорите. Там почти винаги има задръствания. Участъкът се обработва от няколко месеца и все още няма яснота кога ще бъде завършен. Скоро се очаква обходният път в близост до свлачището да бъде асфалтиран.

По друга отсечка обаче се работи скоростно – тази от Сандански до Кулата. От пътната агенция обещават трасето да бъде готово в началото на август, а трафикът от и към Гърция значително да се облекчи.

Дотогава обаче пътят ви ще минава през Петрич и селата. Там се кара бавно, дупките са много, а местното население е изнервено.

На граничен пункт Кулата проблеми също не липсват. Само от началото на годината трафикът се е увеличил с 30%, най-вече – от камиони.

 

За да се избегнат задръствания, през летните месеци граничният пункт ще работи на пълни обороти.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене