ПОРЕДЕН ВАНДАЛСКИ АКТ В ПЕТРИЧ! 3 бутилки веро изсипани умишлено във фонтана и водните каскади в обновената градинка

Без име

Неизвестни лица изляха няколко литра веро в шадравана и водните естакади в изцяло обновената и облагородена градинка до жп гарата в Петрич. Вандалският акт е станал през нощта. Шадраванът и каскадите бяха изцяло обвити в бяла пяна.

Има счупени кранове, щетите възлизат на хиляди левове. Рано сутринта вчера служители на полицията са били на място. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

321

Никола Атанасов, който се грижи за поддръжката на градинката вчера заяви: „Грозна работа е това, което е направено. Сега източваме водата, вероятно е повредена и системата, това ще го установим по-късно. Има счупени кранове. Трите пластмасови бутилки, от които е изсипано верото, ги намерихме оставени тук. Аз съм през деня тук в градинката, поливам и почиствам. Няма нощна охрана, вандалският акт е станал вечерта. Това е умишлено деяние. Извикахме полицията, направиха оглед, ще разследват случая, поеха ангажимента нощно време да минават по-често покрай градинката. Толкова красиво е направено, идват много хора, всички се възхищават. Завчера в градинката имаше една американка, която изрази възхищението си от това, което е направено за децата и възрастните. За съжаление има и хора, които са родени да правят зулуми.

Не искам нищо лошо да кажа за съседните заведения, но явно някои хора взимат алкохол от тях, пият в градинката и всичко изхвърлят в алеите. За семки да не говорим, през няколко метра има поставени кошчета, но някои хора изхвърлят отпадъците по земята. За съжаление не малка част от децата замърсяват района, и то пред погледите на родителите, бабите и дядовците”, заяви Никола Атанасов.

Въпросната градинка бе основно обновена, реновирана и благоустроена, това бе част от реализиран мащабен проект, спечелен от общината, финансиран с европейски средства. От общината обсъждат варианта и там да бъдат поставени камери. Такива бяха поставени на новото кръгово кръстовище на входен булевард, след като неизвестни лица на няколко пъти през нощта с товарни камиони събаряха гумените ограничителни колчета, както увреждаха и разместваха паветата.  Миналата година неизвестни лица бяха изсипали отново веро във фонтана срещу сградата на кметството. Преди няколко седмици през нощта сградата на Общинската администрация пък бе замеряна с яйца. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене