Дупка зейна в асфалта на отремонтираната по европейски проект ул. „Полковник Дрангов” в Петрич, „обезопасиха” я с клонка от акация

Без имеОгромна дупка зейна в новия асфалт на отремонтираната наскоро по проект „Зелена градска среда” улица „Полковник Дрангов” в Петрич. Дупката зее от няколко дни точно срещу бившия тютюнев монопол. Тя се намира до тротоара, където на уличното платно по проекта са чертани паркоместа. Има реален риск в дупката да пропадне гума на кола или пешеходец. Едва вчера някой по-досетлив петричанин набучи в дупката клонка от акация, за да предупреждава за опасност.

Кракът на петричанина Петър Трайков, който реши да покаже дълбочината на дупката, затъна в нея до глезен. „Завчера щях да си строша крака като минавах. Вече три сигнала има подадени в кметство Петрич за тази дупка, но тя си стои и става все по-голяма. Пак ще отида да моля да я оправят”, каза вчера Трайков.

Тази дупка си има своя история. Преди около 8 месеца по европейския проект бяха подменени водопроводните тръби и бе положен нов асфалт на улицата. Но само седмица по-късно точно срещу „Полковник Дрангов” 9 стана ВиК авария. В един почивен ден под наблюдението на тогавашния управител на предприятието Васил Божанин багер разкопа асфалта, положен с европейски пари, за да намери спуканата тръба. След това дупката бе асфалтирана. Преди малко повече от месец кметът Вельо Илиев преряза лентата на ремонтираната улица. Но преди няколко дни асфалтът над мястото над аварията започна да пропада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене