Инспектори на РДНСК влязоха в ромската махала на Гърмен, започна описване на незаконните къщи, принудителното събаряне след 29-ти юни

5900mРДНСК започна опис на незаконните постройки в ромската махала на Гърмен, инспекторите влязоха в махалата вчера, работят и днес, след като на 12 юни изтече срока за доброволно събаряне на незаконните къщи в махалата. Съставят се протоколи за тези, които не са изпълнили разпореждането за събаряне и ще бъдат от отправени покани до фирми.

Действията по премахване могат да започнат на 29.06.2015 г., в случай, че бъде избран изпълнител на принудителното премахване., съобщиха от МРРБ. В момента в ромската махала на Гърмен е спокойно, няма напрежение, хората от РДНСК си работят, това каза преди минути кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Няма протестни действия, нито заплахи към служители на дирекцията за строителен контрол. Все още не е ясно, колко точно къщи в ромската махала на Гърмен ще бъдат съборени. До края на месеца след ангажирането на фирма-разрушител ще започне и принудителното блъскане, тогава се очаква напрежение, казаха хора от общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене