Деца получават съобщения със смъртни заплахи

thumb_0x341_biznes_sms

Игра със смъртна заплаха смрази 9-годишни деца. Зрители на Нова сигнализираха за нов вид спам или измама в интернет.

„Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло защото майка му го убила. Помни,че трябва да го изпратиш до един час, или умираш!”. Това е един от зловещите есемеси, които са били разпращани до децата в няколко вечери поред. Първите минути за тях са кошмарни. А тези послания се предават от дете на дете, в цели класове.

„Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних  й, че не трябва да го препраща на друго дете , за да не и то като нея да не се изплаши„,  споделя Евелина Младенова, майка на едно от момичетата.

Тези деца вече знаят, че предсказанията в злокобните съобщения няма да се сбъднат, но много други техни връсници дори не са споделили с родителите си и по детски вярват и препращат смс-те , за да спасят семейството си. Оказва се , че това са спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени.

Родителите на тези момиченца  признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да се сбъднат предсказанията. Само че според тях няма нищо забавно в тази нова модерна  игра със смъртта./pik.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене