Природо-математическият факултет на ЮЗУ отбелязва 25 години днес

112500-konferencia-UZU-01

Днес от 14 часа в Университетски център „Бачиново“ ще се отбележи 25-годишнина на Природо-математически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Сред официалните гости на церемонията ще присъстват директори на Институти на БАН, управителния съвет на Съюз на производителите на екологична енергия – клон България, акад. Петър Кендеров, акад.Тодор Николов, акад. Евгени Головински, акад. Александър Попов както и представители на местната и регионална власт, и директори на най-престижните средни училища в града.

На събитието ще присъстват и участниците от Международната научна конференцията, които са повече от 130 учени от Албания, Босна, Турция, Чехия, Словения, Казахстан и др.

Ректорът на Университета ще връчи почетния знак на осем личности, които са създали катедрите на факултета и са допринесли за развитието и международното му разпознаване. Природо-математическият факултет е създаден с решение No 195 на Министерски съвет от 27.12.1989 г. Високата квалификация и съобразяването на учебната програма с международните стандарти позволява на завършилите успешно реализиране както в български, така и в чуждестранни фирми.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене