Изгорелият ТИР край Дупница продължава да тлее

85097-kamion-hartia-pojar11-и час гасят пламнал на Е-79 товарен автомобил край Дупница,съобщава БГНЕС. Както E79newsписа към полунощ е подаден сигнал за горящ товарен автомобил на Е-79 в района на Дупница. ТИР-ът е с македонска регистрация.

Той е натоварен с пресована отпадъчна хартия, идвал откъм Благоевград и пътувал към Самоков в посока град Белово. При преминаването през тунела на изхода на Дупница, водачът на камиона с регистрация от град Тетово, видял, че товарът гори. Веднага е подаден сигнал на тел. 112. Две пожарни на РС ПБЗН-Дупница са се отзовали на сигнала. За да не пречи на движението, горящият автомобил е изтеглен край Е-79. Товарният автомобил МАН е горял в областта на левите резервоари за гориво. Обгоряла е и кабината на влекача, гасенето на хартията продължава и в момента. Тъй като тя е пресована и тлее, се наложи фадрома да сваля пресованата хартия, за да се разстеле и бъде гасена на земята. След което фадромата я избутваше под жп линията.

Причините за пожара, възникнал по време на движение, ще се изясняват от компетентните органи. Самият водач няма обяснение как е пламнал товарът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене