Дебрен взе купата „Областен първенец”

футболОспорвана битка и 4 гола от дузпи донесо­ха на футболния отбор „Дебрен“ и на много­бройните му фенове заслужената купа „Об­ластен първенец“ в гру­пата Зона „Места-Изток“ мъже.

Култовият мач, който изстреля отбора на първо място, бе срещу „Подгорец” – Коларово, в чиято врата от дузпи дебренци забиха четири гола.

Победният за „Дебрен“ мач завърши при резул­тат 4:3 и отборът вдигна достойно купата „Облас­тен първенец”.

Успехът пък бе по­срещнат като истински празник. Жителите на селото направиха посре­щане на момчетата от от­бора, подобаващо за спе­челване на националната купа. Най-много овации

получиха голмайсторите Ружди Мазъл, Ахмед Купенов, Ахмед Гадиров и Ибрахим Мазъл.

Футболистите на „Подгорец” бяха с мач преднина, побеждавайки силния тим на „Бистрица” (Катунци) с 2:0 и от­бора на „Родопа” (Рибново) с 3:0 малко преди това. За тяхно съжале­ние последната дума бе на тима от Дебрен, кой­то опроверга прогнозите на смятаните за специ­алисти и познавачи на нравите в пиринската бундеслига.

Областният първенец нямаше възможност да разчита на един от най-важните си игра­чи – Ибраим Сариев, който се разписа при успеха срещу „Ураган 1970“ (Горно Драглище) с 3:1, което изпрати от­бора му във финалния мач. Състезателят не взе участие в срещата, след като само ден по-рано отпътува за чужбина, но непрекъснато следеше развоя на събитията по време на двубоя, прове­ден в Кресна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене