Без категория

Играта на нерви приключи: Директорката на училище Н. Вапцаров в Хаджидимово М. Стоянова напусна след разговор с шефа на РИО. Да се готви за уволнение директорът на училището в село Рибново

мария стоянова

Добилата популярност директорка на училище Никола Вапцаров в Хаджидимово Мария Стоянова си подаде молбата за напускане. След игра на нерви, болнични и отказ да се яви в РИО Благоевград, Стоянова преди дни е поискала разговор с началника на РИО Огнян Соколов. След почти едночасов престой в шефския кабинет, директорката е депозирала молбата си за напускане.  Стоянова е отказала всякакви предложения, направени от Соколов да остане в училището.
До решението си Мария Стоянова стигна след множество скандали около името й. Жалби на родители до инспектората и министерството провокираха серия проверки, установили нарушения в ръководеното от нея училище. Без резултат останаха опитите й да прави подписки в своя защита. Така, че в момента временно изпълняващ длъжността директор на училището е г-жа Боянина, която беше помощник-директор. До броени дни предстои разговор при Соколов и с шефа на училището в село Рибново Манчо Джуркин. Излязоха резултатите от направена му проверка, която установи потресаващо невежество при ръководенето на училището. Комисии се провеждали в стола, не се знае как се провеждани поправителните изпити, нито кой ученик какви оценки има. Некомпетентно водене на документацията и куп други нарушения установила проверката. Джуркин ще бъде освободен от поста си до броени дни.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене