25 лева стигат за ден на Бяло море

plajПлаж за ден на Бяло море. Тази услуга намира все повече почитатели сред хората в Пиринския край през лятото. А туристически агенции не спират да предлагат примамливи оферти. Вече не се пътува само през уикенда. Доста от туроператорите возят нашенци към Гърция и в делничните дни, тъй като отпускарският сезон започва. Благоевградска фирма организира транспорт и през седмицата, но за периода 20 юни – 15 септември.

Еднодневната екскурзия дава възможност на нашенците да се попекат на гръцките плажове. Най-голямото предимство е, че морето на Гърция ни е по-близо от нашето Черноморие, признават жители на Благоевград. Засега автобусите пътуват предимно през през уикенда. Цената на пътуването варира от 25 до 40. Зависи кой откъде се качва на рейса. „Закарваме хората до курортните селища Аспровалта, Нея Врасна, Неа Паралия и Ставрос, които са на стотина километра от границата. Автобусите през цялото лято са почти пълни, средно по 40 души пътуват всяка седмица“, споделят туроператори. В Гърция плажната ивица е разпределена между заведенията на плажа. Поръчваш си 1-2 бири и шезлонгът, и чадърът са ти безплатни. Още по-бързо стигат до Бяло море жителите на Гоце Делчев.

Много от тях пътуват с колите си до плажовете край Кавала, това им отнема само час. Често се комбинират по две семейства с едно возило, по-този начин пътуването им излиза по-евтино. „Хората предпочитат да правят по няколко такива пътувания. Там е тихо и спокойно на плажовете. Някои си носят храна и не харчат почти никакви пари в южната ни съседка. Интересът към този вид услуга е все по-голям“, твърдят собственици на туристически агенции в Пиринския край.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене