Топ ПРЕСА TV:„Не всеки може да върши такава работа, защото ние българите сме предатели – един говори, друг плюе” – това каза Йордан Йорданов при получаването на медала „За хората с добри сърца”

йордан йорданов

Фондация „Помогни на нуждаещите се”, Колеж „Източен Европейски Образователен Център”, Граждански форум „Съвет на нацията” и Пловдивското журналистическо дружество „Европрес” ще наградят благоевградския предприемач Йордан Йорданов с почетния знак – медал „За хората с добри сърца”. Това високо отличие той си заслужи след като спаси четирима младежи, паднали с колата си в река Бистрица над Благоевград.
След като счупва предното и задното стъкло на автомобила, Йорданов изважда пострадалите и ги транспортира до болницата. В следстввие на катастрофата, най-тежко бе пострадала 25-годишната водачка, която е със счупен прешлен. За нужната й операция не достигат 3000 лв, които Йорданов дарява на родителите безвъзмезно. На момичето вече е направена така необходимата операция и тя е изписана от болницата.
Церемонията по връчването на почетния знак се състоя в сградата на Радио-телевизионния център в Благоевград. Сред присъстващите бяха и роднините на спасените младежи, които благодариха на своя герой.
Награда получи и кметът на Благоевград Атанас Камбитов с грамота и статуетка за „Администрация с човешко лице”, като в речта си също благодари и похвали Йорданов от свое име, като родител и предложи „Защо не Данчо да бъде и „Мъж на годината!”

След церомията г-н Йорданов, видимо притеснен от цялата суматаха, отговори на няколко въпроса за вестник Топ Преса
Г-н Йорданов, как се чувствате?
Нормално, като българин.
Какво означава за Вас тази награда?
Награда. Какво трябва да означава?! Нека и друг да…

ЦЯЛАТА СТАТИЯ И ВИДЕО РЕПОРТАЖ ВИЖТЕ ТУК!

И ОЩЕ МНОГО ВИДЕО РЕПОРТАЖИ НА www.tv.toppresa.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене