Топ Преса: Искам думата

0000

ГЛАС НАРОДЕН: Познатата рубрика на Топ Преса, в която публикуваме всички сигнали до нас едно към едно – БЕЗ ЦЕНЗУРА. Смятаме, че всеки глас е важен и обществото да съди спрямо съвестта си.

 

Читателите пишат:

 

ВНИМАНИЕ,МОШЕНИК!

Преди два месеца моите строителни работници извършиха на вилата на Станимир Жарков, намираща се в околностите на Разлог, строително-монтажни работи за 12 800 лв. Станимир Жарков плати 9 000 лв и останалите пари няма и намерение да ги плати. Държи се арогантно и просташки. Той притежава хотел в София – Жаркова къща – и се занимава със строителство. Пазете се от него – не си плаща сметките!

 

ВНИМАНИЕ,НЕ ХОДЕТЕ ПРИ СОТЕ МЕХАНА!

При СОТЕ – ВНИМАНИЕ, Минавайки от Боровец за към Дупница спряхме да хапнем в тази „МЕХАНА“. Преди време ни я бяха похвалили. НАТРОВИХМЕ СЕ, повтарям, буквално СЕ НАТРОВИХМЕ от храната. След около 20 мин. вече повръщахме не от пиене, защото не сме пили, а от храната. 2 дни ни беше лошо и ни болеше корема. Едно време това заведение управлявано от Соте е било хубаво, но сега има някакви лапетии (сигурно синове и снахи), които ще опропастят бизнеса на човека. Много са нагли и безскрупулни и качеството е паднало под нулата. Цените за сметка на това са софийски. Яко са ги надули и е доста по-скъпо от всички заведения в града. Малко по-надолу от тях има много по-нормални кръчки, с качествена храна. Втори път там няма да повторим. Ще дърпаме за Дупница със 100. БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ.

 

НЕКОРЕКТНА ПОЛИТИКА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ТБ „АЛИАНЦ“ В ДУПНИЦА

Днес по повод писмо изх. №108/20.01.14 г. на ТБ „Алианц България“ АД, ФЦ „Дупница“ посетих офиса, за да закрия сметка, по която нямам минимално изискуем авоар. През 2013 г. съм открила сметка за лизингово изплащане на лек автомобил. На 28.01.2014 г. съм внесла последната вноска. Тогава вместо да
ме информират за останалата налична сума, която мога да изтегля и да закрия сметката, открита за конкретната цел, те премълчават и поддържат сметката до изчерпване на наличните пари в нея. Искам цялостно извлечение от сметката от началото на създаването й до момента, не ми правят, защото трябвало да заплатя сума над 40 лв. Вместо да ми закрият сметката по служебен път, те ми вземат допълнителни пари за закриването й. Чувствам се излъгана и огорчена от некоректната политика на обслужване на служителите в банката. Безработна съм и всеки лев за мен е проблемен. Разчитам на вашето съдействие.

 

ЗА МЕТАНСТАНЦИЯТА НА БАЦ В ПЕТРИЧ

В петричко-санданския район има само една метан станция и като собственик се говори, че е президента на „БАЦ“ (Петрич) г-н Бацанов. Като единствена метан станция в района те противозаконно се възползат от монополното си положение и държат едни от най-високите цени на метан за кг в цялата страна. В момента цената за 1 кг метан е 1,63 лв. Като пример ще дам метан станцията в кв. „Овча купел“ – София, където цената е 1,49 лв. за кг. Възможно ли е г-н Бацанов да отговори как се формира цената на метана и на какво основание държи толкова висока цена? Какво трябва да бъде налягането (като стойности) при пълнене на метановите бутилки и дали се спазва? Защо не се издават касови бележки?

 

ИЗЛЪГАНИ ЗА РАБОТА В ЧЕХИЯ ОТ ХРИСТИНА ЯДКОВА –
ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ ТЪРСИМ СПРАВЕДЛИВОСТ!

Здравейте! Ние сме двойка. Кандидатствахме за работа в Чехия чрез фирма ЕТ „Инес-Христина Ядкова“- Благоевград. След като бяхме одобрени, тя ни поиска по 217 лева на човек за обработка на документи, 390 лева за работна програма, пак на човек, после в София на автогарата също дадохме по 160 лева на някакъв Милен и след това, като пристигнахме в Чехия (Прага), платихме по още 160 лева на Тодор, който ни настани. Така до тук сме излъгани с по 930 лева – общо 1860 лева за двамата. Христина Ядкова ни каза, че след като пристигнем в Прага ще подпишем трудов договор, квартира осигурена и заплащане по 650 евро на месец чисто. В консултантския договор пише, че в рамките на 60 работни трябва да получим своите документи за легален престой в съответната държава, които и до днес нямаме. Вече 5 години. Работата, която ни обеща,
беше за магазини на Била, Кауфланд и Глобус, но след като дойдохме, се оказа, че ще работим в склад за кисело мляко Данон, където условията бяха
нечовешки – работа по 12 часа, пътуване 2 часа и всичко това всеки ден и без трудов договор за жълти стотинки. Всеки ден гонят хора и едни от тях бяхме ние! Сега в момента се намираме в Чехия без квартира,защото ни изгониха и от там! Не сме единствените излъгани от Христина Ядкова тук. Имаме телефонен запис на всички нейни обещания – колко пари ще взимаме и т. н. И ще се радваме, ако бъдат предприети някакви мерки спрямо нея.
С уважение: Александър и Людмила.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене