Т. Ангелов няма да се кандидатира за кмет, ромите в Сандански ще подкрепят А. Тотев, синът на съдия Ил. Янев №2 в листата за общински съветници

1511

Лидерът на „Евророма” и общински съветник в Сандански Тони Ангелов е отказал номинация за кандидат-кмет на политическото движение на предстоящите местни избори през октомври. „Аз отказвам да участват в надпреварата за кмет на община Сандански. Ако настоящият кмет Андон Тотев участва в изборите, ние ще подкрепим неговата кандидатура”, заяви вчера Н. Ангелов след председателския съвет на движението, който се проведе в София. „В случай че се откаже от надпреварата, тогава ще решим за кого ще работим или ще се коалираме с друга партия”, допълни Ангелов.

7656

Той поясни, че е дал съгласие да е водач на листата на „Евророма” за общински съветници, като за второто място номинации са две – това на Иво Янев, син на бившия съдия, благодетеля на ромите в Сандански Илия Янев, и това на съдебния заседател Христо Ашминов. Листата на „Евророма” ще бъде от 15 кандидати.

На последните избори през 2011 година „Евророма” участва със своя кандидатура за кмет на община Сандански – тази на Тони Ангелов, който за 5-и мандат ще атакува Общинския съвет.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене