Топ Преса представя човека, заради когото Благоевград е по-пъстър и по-красив!

Александър Миловански: Тази година искаме да направим нещо по-трайно – ще лакираме рисунките!
Milovanski
Намирам г-н Миловански до фонтана на пл. “Георги Измирлиев”, на мястото където, преди бяха изобразени Свети Иван Рилски и Рилският манастир. И защото се познаваме от първия 3D Арт фест, отивам направо при него, за да си поговорим за новите проекти.Това което се случва тук в Благоевград, този 3D Арт фест е уникално за Югозапада, нали?
– Не само за Югозапада, а и за цяла България. Ние сме първите, които правим такова нещо и все още няма втори, като нас.

Как дойде идеята за този Арт феста?
– Идеята дойде, след като един от художниците се върна от такова мероприятие в чужбина. И ми разказа, че е ходил там и колко яко е било всичко… И аз му казах, че ще е хубаво и тук да направим такав 3D Арт фестивал. Обаче той в началото беше малко скиптично настроен… Попитаме как така ще го направим? Аз му казах ами, ето така… На следващия ден отидох в общината, споделих идеята в отдел куртура и много се радвам, че те откликнаха на идеята ми. Първия фестивал стана факт миналата година.

Доста от картините все още си стоят и изглеждат много добре.
– Да, много от миналогодишните си стоят, други ги изтри времето. Но тази година искаме да направим нещо, което да бъде по- трайно и да остане по- дълго време. За това сега, върху рисунките се полага специален лак, които ще ги предпази от атмосферните влияния.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса
ART-3D_2015_3 ART-3D_2015_4 ART-3D_2015_5 ART-3D_2015_6

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене