Местния печат

печат

„Вяра“

Бунището над Дупница бълва метан, гори, докога ще ни тровят, а Европа ще ни удря с глоби от по 1 млн. лв. на година

Сметището в Дупница гори, алармираха обезпокоени жители на града в редакцията на в. „Вяра” вчера. Докога това сметище ще ни трови? Защо общината дава пари за стопанисване на сметището, а се допуска това обгазяване? Искаме да знаем правени ли са замервания на въздуха днес в Дупница и в рамките на нормата ли е замърсяването? Не стига, че ни тровят, а си и плащаме. От Европа ни глобяват по 1 млн. лв. на година заради липсата на модерно депо, кога ще построим?, питаха дупничани.

 

Петричкият футболист Георги Добрев и Валентин Тупаров от Спортното училище в Сандански намериха изгубени портфейл и скъпи телефони, собственичката Светлана: Не поискаха пари за награда 

Двама ученици от Спортното училище в Сандански намериха и върнаха на собственичката им скъпи вещи – портмоне, два мобилни телефона, единият от които скъп, дебитна и лична карта. Десетокласниците Георги Добрев и Валентин Тупаров, специалност „Футбол“, намерили вещите преди дни в района на градския стадион и незабавно ги предали лично на собственичката им Светлана Георгиева.

 

Ловците от дружинката на Вальо Венев: Колегата Тодор Иванов от Кюстендил ни открадна кюфтетата, съдим го; 67-годишният мъж пък се жали в Страсбург за накърнена чест

Ловците от дружинка №29 в невестинското село Църварица съдят колегата си Тодор Илиев от Кюстендил за кражба на кюфтета и кебапчета. Името на Тодор Илиев нашумя, след като той изобличи ловци в бакониерство, а Управителният съвет разлепи из селото зповед, че Илиев е наказан да не ловува цяла година.

 

Спрягат синовете на Първанов за купувачи на хотела с „гаргите“ в Кюстендил, собственикът Иван Лесев: Само децата и мечтите не се продават, цената няма да кажа

Само децата и мечтите не се купуват и продават, всичко останало – вещи и предмети, да, така габровският бизнесмен Иван Лесев коментира за „Вяра” появилите се слухове за сделка за продажба на „Стримон СПА клуб” в Кюстендил със синовете на експрезидента Георги Първанов – Ивайло и Владимир, както и сестрата на левия депутат Кирил Добрев – Марияна.

 

Избраха Андрей Новаков за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат 

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. Това се случи по време на вчерашната пленарна сесия на ЕвроЛат, провела се в Брюксел, която бе открита от зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева и зам.-председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Българският евродепутат бе избран с пълно мнозинство, като мандатът му започва да тече веднага.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене