Българин откри череп на върколак в македонско село

112299-varkolak

Роденият в България македонски фермер Трайче Драганов откри череп на върколак в заключен сандък, пише британският „Дейли експрес“. Мъжът открил сандъка, докато орял нивата си в македонското Ново село. Като го разбил, намерил в него странен череп, приличащ на върколак.

Както пояснява изданието, според балканския фолклор върколаците – променящи формата си създания, подобни на вълци, трябва да бъдат ликвидирани, като им се отсече главата и им се изгори тялото след изгонване на злите духове.

Съселяни на Трайче го предупредили, че може да е пуснал на свобода духа на митичния звяр и че рискува сам да се превърне във върколак. „Разправят,че ще се преродя във върколак“, сподели Драганов пред сайта „Ейшънт оринджс“. „Ако това е съдбата ми, нека да стане. Нищо не може да се направи“, кахъри се фермерът.

Черепът е подобен на вълчи, но има с разширения, които се откриват само при приматите като хора, горили и маймуни.

Историкът Филип Ганев, който фотографирал черепа и го показал на експерти, казал, че той най-вероятно е на вълк, който е страдал от болест.

Много хора подозират Драганов, че „находката“ му е изпипана измама. Съмненията идват от сандъка, в който твърди, че е намерил черепа. Ако той е престоял толкова години в кал, нямаше да бъде толкова запазен.

Други смятат, че това е череп на павиан, който е бил изкуствено оформен.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене