Новият шеф на Агенцията по храните в Благоевград Стоян Мавродиев съкрати 27 души

112257-stoian-mavrodiev

Съкращават 27 служители от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Благоевград, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Сред съкратените са и няколко ветеринарни лекари с дългогодишен стаж. Уволненията се случват броени дни след като управлението на агенцията пое Стоян Мавродиев, който зае шефския стол на дългогодишния директор Михаил Бащавелов.

Реално от 127 служители на щат в областната дирекция трябва да останат 89.

„Много съжалявам, че кариерата ми започва така, но съкращенията ни налагат от централното управление на агенцията”, заявил на съкратените си колеги Стоян Мавродиев, който лично връчил предизвестията им.

От своя страна съкратените служители  пък му пожелали както му започва кариерата, така и да свърши. Сред уволнените служители е и пиарката Дафина Атанасова. Д-р Мария Чилева пък по желание отива в централното управление в столицата.

Според твърденията на запознати на директора Стоян Мавродиев му е било наложено да съкрати 20 души, обаче без ветеринарни доктори. Той все пак предложил още 7 човека. Сред тях имало  доказани ветеринарни лекари с дългогодишен стаж в системата. Така съкратените станали общо 27. 

Към утвърдените 27 служители, които получили предизвестието си, се е намерил и още един ветеринарен лекар, който сам е подал заявлението си за доброволно напускане. Той изтъкнал факта, че при така създалата се ситуация отказва да работи. Всички в системата са в потрес от случващото се в благоевградската агенция по храните. Съкратените ще заведат колективен иск за съкращаването си от работа, мотив ще посочат грубо отношение и незачитане на правата им. Шефът на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Благоевград Стоян Мавродиев не бе открит за коментар. От пресслужбата обясниха, че реално ще бъдат съкратени 27 души, но от 127-те служители 8 души заминават на работа в Граничен контрол в София, един човек по желание минава в централното управление в столицата, след като даже имало съгласието да стане главен инспектор, един човек е напуснал по собствено желание. Освен това имало 9 свободни бройки, които са били празни, незаети места. Реално има 18 съкратени, от които само един е ветеринарен лекар по образование, но не и по длъжност, която е изпълнявал последните години.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене