Без категория

Ден на репродуктивното здраве в Банско на 6 юни

бебе8 ваучера за лечение на стерилитет ще бъдат раздадени по време на Деня на репродуктивното здраве в Банско на 6 юни, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

На 6 юни в Банско ще се проведе за десети пореден път традиционната инициатива на сдружение „Зачатие“, наречена Ден на Репродуктивното Здраве.

Това е уникално по рода си събитие, което всяка година се провежда в различен регион на България и събира двойките с проблеми и най-добрите специалисти по стерилитет. Тази година темата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“. Акцентите на събитието ще бъдат безплатни индивидуални консултации, групови беседи със специалисти по репродуктивна медицина, взаимопомощ и споделяне на опит. Основната тема „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“ е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи – въпреки всички изследвания и лечения. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет – по този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор.

Участието в събитието и всички отделни прояви от програмата е напълно безплатно за посетителите. 8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве на 6 юни в Банско ще получат ваучери за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване. Специалисти, които ще провеждат безплатни индивидуални консултации:Д-р Йосиф Димитров, Д-р Тодор Димитров и Боряна Бенбасат – Инвитро АГМЦ „Димитров“ – София; Д-р Явор Владимиров и д-р Десислава Тачева – СБАЛАГРМ „София“; Д-р Васил Даскалов и д-р Мариела Даскалова – Център по репродуктивно здраве „Д-р Васил Даскалов“ – Пловдив; Д-р Виолета Рилчева и Д-р Данаил Мартинов – КИРМ – Плевен; Д-р Таня Янакиева – Медицински център „София 2000“ ООД; Д-р Александър Кунев – МЦРЗ „Д-р Щерев“ – Русе; Д-р Георги Николов и д-р Валентин Пенчев – МЦ „РепроБиоМед“ – София; Специалисти от САГБАЛ „Д-р Щерев“ – София; Специалисти от АГ болница „Селена“ – Пловдив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене