Отново на публична продан: Никой не иска „Тумбите“ на петричкия кредитен милионер Живко Томов – Фашиста, сега вече се продава на безценица, цената се срина

_thumbЗа 390 000 лева, съдия изпълнител обяви за продан за пореден път култовия в мутренските години комплекс „Тумбите“, стопанисван преди време от първия кредитен милионер в Петрич Живко Томов-Фашиста. Последната публична продан започна от 720 хиляди лева, сега цената е паднала почти на половина. Фашиста изостави и занемари до краен предел една от големите си придобивки в годините след демокрацията и силовите групировки, хотелски комплекс „Тумбите“ в петричкото село Дрангово. В миналото „Тумбите“ бе най-атрактивното място за сбирки на новоизлюпени богаташи и силови босове, но в момента е развалина, обявена за продажба заради необслужван банков кредит. Определената цена е първоначална, от която да започне наддаването при търга следващия месец.

Живко Томов-Фашиста загуби почти цялото си имущество, ипотекирано в банките. Той с години обитаваше кокетно собствено хотелче на входа на Мелник не се появява в южния град, където бе разпродадено всичко, дори и бащиният му дом.. От региона изчезна и бившата му съпруга Петрана, собственичка на фирма „Лореал“.

Семейството бе едно от най-популярните бизнес семейства в Пиринско в първите години на демокрацията с разностранни бизнесинтереси. В последствие Томови се разведоха и всеки пое пътя си, заедно с това и бизнесът им в Петрич се срина. Той не е единственият фалирал петрички милионер, всички славни имена в годините Лялев, Фашиста, Вальо Цръци и още куп други напуснаха южния град и изоставиха бизнеса си там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене