Младите гимнастички от СКХГ „Пирин“ с медали от първо участие в национално състезание

unnamed

С медали и грамоти младите гимнастички от спортен клуб по художествена гимнастика „Пирин“ – Благоевград се завърнаха от национално състезание в столицата.
Момичетата имаха възможността да се включат в професионалното състезание „Цветята на България“ в София, което се провежда за 25-та поредна година. Благоевградските художествени гимнастички спечелиха и специален приз за най-голям отбор в спортната изява. Младите грации получиха своите първи медали от български световни шампионки, сред които бе и Симона Пейчева.
Над 500 деца от 22 клуба в страната участваха в традиционния турнир по художествена гимнастика „Цветята на България“, който се проведе в зала „Фестивална“. Всяка година участват стотици талантливи гимнастички от цялата страна, като най-малките са едва тригодишни. Тази година в турнира имаше и международно участие като присъстваха малки гимнастички от Австрия.
Клуб по художествена гимнастика „Пирин“ Благоевград с ръководител Лидия Стоянова се представи блестящо и даде заявка за бъдещи успехи и участия на спортните подиуми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене