ВИДЕО: С рецитация на „Аз съм българче“ и изява на детски таланти, отпразнуваха денят на детето в Гоце Делчев

Международният ден на детето в Гоце Делчев започна днес , точно в 10 ч., когато заедно с хиляди деца от цялата страна, ученици рецитираха емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче“. Това бе и стартът на големият детски празник, който традиционно се организира от община Гоце Делчев съвместно с местният Ротари клуб.дс

Красивият парк на града тази сутрин се изпълни с неподправено детско настроение. На сцената, най-напред се изявиха най-малките таланти от всички детски заведения в града. Стройни мажоретни изпълнения, детски танцови, песенни групи, рецитатори  и индивидуални изпълнители с радост изявиха талантите си на празничната сцена. Втората част на празникът продължи с изява на по-големите деца от 5-ти то 8-ми клас. Всички изпълнители бяха поощрени с лакомства и специални тениски. А за всички деца, дошли на празника имаше и безплатен сладолед осигурен от местни търговци и предприемачи. Като допълнителен бонус за батковците и каките, пяха и обичаните от младите хора, Румънеца и Енчев.

През 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата обаче не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене