Община Благоевград започва пръскане против кърлежи по график


blagoevgrad_ploshtat_g_izmirliev_blagoevgrad_eu 
Община Благоевград започва пръскане против кърлежи по график, съобщиха от пресцентъра на общината. С настъпване на активния сезон на развитие на кърлежите, за ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания, ежегодно през месец юни се извършва двукратна дезакаризация на най-посещаваните зелени площи.
При благоприятни метеорологични условия в периода от 2 до 7 юни по предварително изготвен график ще се извърши първото третиране на 380 дка тревни площи. В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни.
Третирането ще се извърши в нощните и ранни часове на денонощието – от 05:00 до 08:00 часа и след 21:00 часа с препарата “Микрозин”, който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие, с карантинен срок до 24 часа.
Общинска администрация призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането. Във всеки обработен терен или обект ще се поставят указателни табели, потвърждаващи третирането с фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящото мероприятие общинска администрация е уведомила и директорите на учебните заведения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене