Запад Юг: Вельо Илиев, кмет на община Петрич: Благодаря ви за подкрепата! Атакуват ме хора, които съсипаха общината!

64

След обидите и заплахите, отправени към мен, вече няма да бъда толкова благороден, ще заведа дела срещу някои хора – те това заслужават!

Многобройни привърженици на кмета на община Петрич – Вельо Илиев и на екипа му се събраха спонтанно на митинг в подкрепа на екипа, управляващ общината. Проявата е в отговор на протеста срещу кмета, организиран няколко дни по-рано от три сдружения в общината. Противниците на петричкия градоначалник блокираха за кратко главен път Е-79 на кръстовището край Кърналово.

„Не съм организирал тези хора да дойдат тази сутрин тук на площада”, заяви кметът на Петрич Вельо Илиев. „Вчера, като се връщах от Пловдив, разбрах, че ще има такъв протест. От полицията ме питаха кой го организира, но аз им отговорих, че действията на хората са спонтанни”, каза Илиев.

Велик Филчев, кмет на с. Беласица:

– Събрали сме се тук, за да изкажем своята подкрепа към кмета на Община Петрич Вельо Илиев. Човек, който вече 15 години управлява успешно града и съм сигурен, че ще прави това и занапред. Кметът и преди всичко човекът, който обединява администрация на една от най големите общини в България. Тук са и мой колеги-кметове от различни политически партии. Това е човекът, който винаги ни посреща с отворени врати и е обърнат към нашите проблеми. Мисля, че и доста успешно ги решава към момента, като за това говорят и проектите, спечелени от Общината и реализиране през последните години. Виждаме през последния месец всяка седмица се откриват нови неща. Предстои откриването и на Спортната зала, с което мисля, че напълно оборваме твърденията, че на хората от онзи ден, че тук не се работи за бъдещето на града и за младите хора. Напротив – аз съм млад човек и виждам развитието на града. Градът се подобрява – за това говорят и много награди, сертификати и признания от различните министерства, както и от сегашното правителство. Онзи ден пак е получил награда за най-добра община от среден тип!

Относно протеста в понеделник, искам да кажа, че тук сме се събрали интелигентни хора – няма да палим, няма да чупим нищо. Станахме свидетели на грозни сцени и на обиди по наш адрес – на кметове и администрация… Това определено не са хората и масата на община Петрич.

Обвиненията, които чухме по национална телевизия, са все още само твърдения, нищо не е доказано. Станахме свидетели на един зле скалъпен сценарий и опит за манипулиране на общественото мнение в Петрич. Мисля, че хората трудно могат да бъдат подведени. Нещата се решават след 4 месеца, на избори или в съда! Благодаря ви!

0123

Вельо Илиев, кмет на община Петрич:

0124

– Скъпи приятели, уважаеми жители на петричка община, благодаря за подкрепата, която оказвате! Последните два дни, в които не бях в Петрич, получих много обаждания от хора, с които не се бях чувал с месеци, с години – да изразят подкрепа, да ни поздравят за наградите, които получаваме. Пътувайки насам към Петрич, бях малко изненадан и не приемащ много добре това, което искахте да се случи, но, в крайна сметка, аз не мога да спра това, което вие ентусиазирано направихте. Благодаря на всички за подкрепата, знам, че голяма част от вас са на работа! Най-вече благодаря за това, че го правим за Петрич, за петричката община!

Една група хора се постара да направи всичко възможно да ни дават в негативна светлина из медиите в България. Този процес не тече от вчера, този процес тече от половин година – от септември месец миналата година. Кулминацията беше едно предаване по Нова ТВ и свързаните след това процеси, но по-важното е това, което вчера се случи – ако някой имаше съмнение, че предизборната кампания не е започнала, вече нека му отпадне това съмнение. Ние, като наивници, мислехме, че са само две или три сдружения, които се занимават с тази работа и по-конкретно за едното аз знам, че е изцяло да атакува мен, другото – екипа ми, но се оказа, и нашите съмнения се потвърдиха, че една голяма част от политическите лица в общината работят в синхрон с тези хора. За никого не е ясно и снощната декларация, която излезе подписана от няколко политически партии, за моя изненада и от г-н народния представител от нашия град.

И сега искам да ви покажа нещо – това е сертификат за присъждане на европейски етикет за иновации и добро управление на община Петрич. Такива получихме няколко общини. Това е не само благодарение на администрацията, а и на общинския съвет, за което им благодаря! Това е и за всички хора и от всички хора на петричка община, защото е провеждана анонимна анкета сред хората.

„Етикетът удостоверява постигнато високо качество на управление в Общината и ангажираността й да прилага европейските принципи за добро управление” и е подписано от министър Лиляна Павлова – един министър, който аз изключително много уважавам, връчи ни ги министър Томислав Дончев – с такива министри ние трябва да се гордеем. Те и двамата са от ГЕРБ. Какво прави нашият депутат от ГЕРБ? Основната му работа е да работи срещу кмета на общината!

Без име

Скъпи приятели, между вас виждам и безработни, и хора на позиции, с добра работа, виждам и хора, които от голи поляни направиха заводи.

Атакуват ме хора, които взеха заводи и ги съсипаха! Ето го Кирил Георгиев! Той има наглостта да излезе и да каже, че кметът е съсипал промишлеността! Това е работата на кмета – да се занимава с промишлеността?! До него стои друг човек – Владимир Заечки – той взе най големият проект от общината – за 7 млн., и той излиза и казва, че нямало работа в петричка община! Знаете ли по тия проекти, по които работим, колко хора са ангажирани, колко фирми? Над 400 човека работиха и над 20 фирми петрички, като изпълнители, като под изпълнители за всичко това, което се случва! Променяме ли града? Променяме го! Вижда ли се? Вижда се! Откриваме детски площадки, откриваме мини паркове, нови улици… Хората се радват! Други обаче, искат всичко това да го потопят, да тровят въздуха в града и да показват, че ние сме най-лошите хора в цяла България! Не, не сме най-лошите и няма да допуснем да правят това. В Петрич живеят едни прекрасни хора. Искам да ви кажа нещо друго – с тези си действия те започнаха предизборната кампания… Но най-лошото е, че мен никой не ме е питал дали искам да участвам в тези избори! А тези хора правят всичко това, за да се включа пак!

Някои хора се изживяват като съдници, без компетентните органи да са се изказали, те вече налагат присъди, тормозят хората! Искам да се обърна и към Общинска администрация –вършете си работата, хората това очакват от вас. Не искам никой от тях да ви плаши и да ви притеснява. Аз съм зад вас! За нас най-важно е отношението на нашите съграждани, с които живеем! Те ни избират тук, за да работим за тях! Бъдете спокойни и продължавайте да работите за хората от Петрич!

След обидите и заплахите, отправени към мен, вече няма да бъда толкова благороден, ще заведа дела срещу някои хора – те това заслужават!

Живеем в демократична страна! Само след 4 месеца предстоят новите избори. Най-възпитаният начин да се участва в тях е чрез политически партии, граждански сдружения – всички да си излъчат своите кандидати, пък тогава, ние, хората, които живеем тук, ще изберем най-достойните – и за общински съветници, и за кметове на села, и за кмет на общината!

Използвам случая, за да благодаря на кметовете на селата, които почти всички присъстват тук, за това, че, те са от ГЕРБ, от СДС, от БСП, от Гергьовден, те са Земеделци, те са независими, но всички изразяват своята подкрепа, защото всички заедно сме подложени на проблемите, които нашите съграждани споделят с нас, заедно трябва да ги решаваме или да търсим решение.

Искам да се обърна и към Общинския съвет.

Госпожи и господа общински съветници, остават още 4 месеца, бъдете адекватни в работата си, не се подавайте на политически провокации. Знам, че голяма част от вас отново ще искат да станат такива, докажете го с работата си, а не с четенето на декларации!

Още веднъж искам да благодаря на всички за подкрепата ви! Да сте живи и здрави всички!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене