Община Сатовча отбеляза 24 май и изпрати 114 абитуриента

001

Във всички населени места от община Сатовча се проведоха тържествени мероприятия по случай един от най-големите български празници – Денят на Светите братя Кирил и Методий, Денят на славянската писменост и култура – 24 май. Всяко училище посрещна своите възпитаници, за да отдаде почит и признателност към първоучителите ни и към великото им дело. В тържествените програми и поздравления към всички бивши и настоящи учители и възпитаници се чуваха думи на благодарност и признателност, думи на равносметка и надежда.

002

003

004

005

06
В гимназиите: Кочан, Вълкосел и Слащен кметът на общината д-р Арбен Мименов, асистиран от отличници на випуска, издигна българското знаме на фона на химна на Република България и награди завършващите отличници, като им пожела успешен старт в живота, успешна кандидатстудентска кампания и успешна професионална реализация. На тържеството в Сатовча националното знаме беше издигнато от отличничката на випуска Дани Моллова.
Дванадесетокласниците официално се простиха с училището, чрез ритуала по сбогуване с училищното знаме и предаването му в ръцете на нова знаменна група – знаменосец и асистенти.
На 24 май 2014 година община Сатовча изпрати 114 абитуриенти, от които 28 с отличен успех. Абитуриентите в СОУ Кочан бяха 25, от които 4 отличници. СОУ Сатовча изпрати 26 ученика, от които 7 завършиха с отличен успех. СОУ Слащен изпрати 34 свои възпитаници, от които 8 отличници. Тази година в СОУ Вълкосел имаше най-много отличници – 9, от общо 29 абитуриенти.
В късния следобед абитуриентите за последен път се събраха в двора на училищата си заедно със своите класни ръководители. След снимките с любимите учители и съученици, дванадесетокласниците зарадваха близки и общественост с дефиле по главната улица на селото. С прекрасните си тоалети и прически, героите на деня плениха всички присъстващи, заредиха ни с енергия и живот, оживиха площадите с младост, музика и щастие.

В-к на Общ. Сатовча

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене