Болничен шеф се дегизира като бездомник и провери как работят лекарите му


photo_verybig_1444699Шефът на болницата в Русе д-р Иван Стоянов направи уникален експеримент, с който да провери доколко работещите в повереното му лечебно заведение си вършат работата.

Нестандартната нощна акция се провела преди около седмица. Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства.

Облякъл се като просяк – с одърпани дънки, сложил качулка и отишъл в Спешното отделение.Позвънил и излязла дежурната сестра. „Просякът” започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак – симптоми за сърдечен удар. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила.

Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи, и затова отново звъннал на вратата на Спешното. Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание. След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него.
„Сестрата му казала нещо от сорта „Като съм казала да чакаш, ще чакаш”. Тогава той си махнал качулката и казал: „С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам”. И бесен си тръгнал от болницата”, разказаха още запознати с историята.
Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница само преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по патология. Предишният болничен директор – д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.
След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше до преди това.

След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, допълва изданието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене